Una empresa gironina acusa el PP de robar-li un disseny per a la campanya

Trip Trap Kids assegura que els populars han "utilitzat sense demanar-nos permís" una imatge castellera seva | El partit ha dit que retirarà els fulletons

Bernat Ferrer
23 de maig del 2014
Denuncien que el PP ha utilitzat sense permís de l'autor, Xavier Cabarrocas, el dibuix del pilar.
Denuncien que el PP ha utilitzat sense permís de l'autor, Xavier Cabarrocas, el dibuix del pilar. | B.F.
'Flyers' del PPC defensant 'l'unitat' (sic) d'Espanya amb uns castellers com a símbol. Ara denuncien que aquest dibuix ha estat utilitzat sense permís de l'autor, Xavier Cabarrocas. Foto: Bernat Ferrer/Nació Digital.

L'empresa de vinils per decorar les parets Trip Trap Kids assegura que el PP Català (PPC) s'ha apropiat d'un disseny original seu "sense permís" per utilitzar-lo en un dels fulletons propagandístics de la campanya. Trip Trap Kids treballa on-line i té la seva seu fiscal a Vic. Els propietaris (i treballadors) són dos gironins i una vigatana.

"Si poses 'castellers' al Google, la nostra imatge surt en primera posició", explica Carina Cabarrocas, una de les propietàries, a Nació Digital. Així, creuen que el dissenyador del PP devia agafar aquesta imatge, la va modificar lleugerament i va plasmar-la en un dels fulletons de campanya. "Quan ho vam veure, ens vam enfadar molt", explica Cabarrocas, que assegura que han enviat un burofax al partit demanant-li la retirada del material. El PP no s'havia posat mai en contacte amb l’empresa per demanar permís per utilitzar la imatge ni pagar-ne els drets.

Concretament el dibuix utilitzat son uns castellers realitzats per l’artista gironí Xavier Cabarrocas, germà de la Carina. Fins avui, el Partit Popular encara no s’havia pronunciat sobre els fets. Un cop s'ha fet públic, el partit ha respost dient que parlarà amb l’empresa que ha realitzat la publicitat i que retirarà els fulls informatius, explica Trip Trap Kids en un comunicat.

L'empresa s'ha assessorat jurídicament i veu complicat poder demandar al PP: "Han modificat una mica el disseny: l'han girat i han canvit els colors. D'aquesta manera, es veu que no els pots reclamar massa res."

Cabarrocas assegura que la seva empresa "no té cap mena de relació amb el PP". I encara va més enllà: "Som tres independentistes, i quan ho vam veure, ens va fer molt de mal. Si ens haguessin dit que els féssim un dibuix, els haguéssim dit que no."

El flyer en qüestió està destinat a presentar el PP com l'únic partit que defensa la unitat d'Espanya, donant a entendre que la construcció d'Espanya es pot equiparar als valors castellers de la força, l'equilibri, el valor i el seny. Però Cabarrocas en discrepa obertament: "Pensar que el nostre dibuix simbolitza la unió d'Espanya... no! Seria l'última cosa que representaria."

El disseny original de Trip Trap Kids.