1 de 10

El Vaticà aparta el rector de Riells del Montseny de les seves funcions

Hi ha una investigació en marxa per l'assassinat del seu fillol, un jove brasiler de 22 anys | El pressumpte homicida, un filipí de 44 anys, va declarar que mantenia relacions sexuals amb el rector a canvi de diners i droga

per ElBaixMontseny.info, 19 de maig de 2014 a les 15:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Vaticà ha ordenat al bisbat de Girona que aparti de les seves funcions al rector de Riellsdel Montseny, Jaume Reixach,  fins que no es tanqui definitivament la investigació judicial sobre l’assassinat del seu fillol de 22 anys, el brasiler Oucleidson Kekeo Moraes do Nascimiento, en el seu pis de Blanes, el 5 de desembre de 2013.

La postura de la Santa Seu es basa en què l'homicida, Eulogio Lumalang, un filipí de 44 anys, va declarar que mantenia relacions sexuals amb el mossèn i la víctima a canvi de diners i drogues, però el bisbat el mantenia en actiu. El bisbat de Girona va obrir una investigació el desembre i la va tancar el mes de febrer concloent que mossèn Jaume Reixach seguiria exercint a Riells de Montseny fins que es jubilés i agraïa que el rector hagués deixat d'oficiar missa durant la investigació.


Malgrat tot, avui s’ha sabut que el Vaticà vol garantir la llibertat d’acció de la justícia civil i canònica  i la tutela dels drets i de la bona fama del mossèn mentre es desenvolupi la investigació en curs", en un comunicat que ha fet públic el bisbat de Girona. També ha manifestat el seu "compromís amb la tutela del bé públic de l'Església i, especialment, dels drets de tots els fidels". A més, expressa la seva solidaritat "amb tots aquells que estan patint pels fets abans esmentats" i prega "encaridament a tots els fidels que acullin aquesta decisió cautelar de la Santa Seu amb esperit de comunió".
 

Participació