Girona, Temps de Flors ornamenta 145 espais de la ciutat

El festival compta amb 185 projectes florals | El certamen d’enguany és el primer que se celebra sense la seva fundadora, Maria Cobarsí, que va morir fa uns mesos

Redacció GironaInfo.cat
14 de maig del 2014
Girona Temps de Flors.
Girona Temps de Flors. | Víctor Castelo
Girona Temps de Flors. Foto: Víctor Castelo

El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir dissabte passat, 10 de maig, la inauguració de la 59a edició del Girona, Temps de Flors, que aquest any té una connotació especialment emotiva per a tots els voluntaris que hi participen, ja que és la primera que se celebra sense la fundadora del festival, Maria Cobarsí, que va morir fa uns mesos. La mostra s’allargarà fins al proper diumenge, 18 de maig.

Durant el seu discurs inaugural, Mas va posar en valor la tasca de tots aquests voluntaris que “generosament hi posen el seu temps i el seu esforç”. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, per la seva part, va destacar que durant el festival “Girona s’obre al món amb esperit col·laboratiu i amb generositat cap a tota la gent que ens visita, sense excloure ningú”.

Girona, Temps de Flors compta aquesta any amb un total de 185 projectes florals repartits en 145 espais (82 patis, 54 monuments i nou jardins), entre els quals destaquen, com a novetat, la Casa Pastors, que acull un projecte floral i una exposició d’art contemporani, i els soterranis de la Catedral, que es reobren al públic després de les excavacions que s’hi han dut a terme els últims anys. Els espais es poden visitar cada dia de les 10 a les 21 h i, com ja ve sent tradició, hi haurà un horari especial durant tres jornades: els dissabtes 10 i 17 de maig i el dimecres 14 de maig, dies en què els espais es tancaran a les dotze de la nit.

Girona Temps de Flors. Foto: Víctor Castelo

La cultura torna a tenir un paper destacat en la mostra d’enguany. En total s’hi ofereixen una seixantena de concerts, entre la tercera edició de Girona A Cappella Festival, els concerts dels cicles corals i d’escoles de música i les activitats per celebrar el Dia Europeu de l’Òpera. A les propostes musicals s’hi sumen els dibuixos dels Urban Sketchers i la iniciativa Girona, mots i flors. Aquest any, a més, hi ha un nou al·licient d’interès cultural i patrimonial al recorregut de Girona, Temps de Flors: la descoberta del bany ritual o micvé de la ciutat, utilitzat per la població jueva del 1435 fins a la seva expulsió, que es podrà visitar al Centre Bonastruc.

Més a prop que mai en tren

Aquest any s'han ofert 60.000 places per viatjar a Girona des de Madrid, Saragossa i Barcelona en el trens d’alta velocitat durant l’exposició floral. A més, els dos caps de setmana de la mostra s'han programat vuit trens especials en el trajecte Barcelona-Girona. Aquests combois significaran un increment de 3.176 places respecte les que s’ofereixen habitualment entre les dues ciutats i tenen un horari especial: sortida de Barcelona-Sants a les 8.55 h i tornada de Girona a les 21.22 h.

Renfe ofereix a més 16.000 places promocionals amb destinació Girona que permeten viatjar des de Saragossa per 21 euros i des de Madrid per 34 euros.

Dossier de premsa


Galeries de fotos:
Temps de Flors, 2014 (Víctor Castelo)
Temps de Flors, 2014 (Joan Parera)
Temps de Flors, 2013 (Joan Parera)
Temps de Flors, 2012 (Joan Parera)
Temps de Flors, 2012 (Nerea Guisasola)
Temps de Flors, 2011 (Joan Parera)
Temps de Flors, 2011 (Mercè Romero)
Temps de Flors, 2011 (Miquel Serrabassa)
Temps de Flors, 2011 (Mireia Recasens)
Temps de Flors, 2010 (Joan Parera)
Temps de Flors, 2010 (Mireia Recasens)

Vídeo de l’acte inaugural