Mas assegura que Catalunya és «un país de convivència»

El president de la Generalitat ha inaugurat "Girona, Temps de Flors", que aquest any homenatja la fundadora i reivindica la feina dels voluntaris

Nació Digital
12 de maig del 2014
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest dissabte durant la inauguració de 'Girona, Temps de Flors' que els turistes que visiten les capital gironina amb motiu d'aquest esdeveniment poden comprovar que Catalunya "és un país de convivència".

Després que ahir al fòrum Tribuna de Girona constatés que té "esperances molt fonamentades" en l'èxit del procés, Mas ha afegit que la tranquil·litat, la normalitat i la serenitat "són els valors que es treballen cada dia" des de la societat catalana i ha considerat que una de les característiques de la població de Catalunya és posar la seva dedicació a la resta de la ciutadania.

"Malgrat els temps difícils, es respora convivència", ha afirmat Mas, qui ha subratllat que Catalunya té la capacitat d'acollir a molta gent i, per aquest motiu, ha donat la benvinguda als turistes de 'Girona, Temps de Flors' dedicant-los unes paraules en castellà i també en francès.

Temps de Flors

Després del seu discurs, Mas ha visitat la 49ena edició de 'Tems de Flors", que enguany es celebra del 10 al 18 de maig a Girona amb un total de 185 projectes florals distribuïts en 145 espais; d'aquests, 82 són patis, 54 monuments i nou jardins.

La nova edició, que s'ha estrenat aquest dissabte, disposa de nous espais, com el soterrani de la catedral, les escles de Sant Llorenç i el Palau de Caramany, a més d'ampliar els horaris nocturns, perquè aquest dissabte 10 de maig, el dimecres 14 i el dissabte 17, els espais de 'Girona, Temps de Flors' estaran obertes de les 10.00 fins a les 24.00 hores.

De la mateixa manera, aquest diumenge 11 de maig els comerços de Girona estaran oberts i el proper dimecres 14 es farà un homenatge a Maria Cobarsí, que va traspassar el passat agost i que fou impulsora fa més de 50 anys de 'Temps de Flors'.