La Diputació imprimirà el Catàleg de l'Observatori del Paisatge

L'Observatori tindrà 600 exemplars del treball elaborat el 2010 on es dedica especial atenció a la Vall d'en Bas

NacióLaGarrotxa.cat
12 de maig del 2014
La Diputació de Girona i l'Observatori del Paisatge de Catalunya han signat un acord mitjançant el qual l'ens provincial aporta 40.000 euros per imprimir 800 exemplars del Catàleg de paisatge de les comarques gironines, elaborat per l'Observatori el 2010. Es tracta d'un document de caràcter tècnic que determina la tipologia del paisatge, els seus valors i l'estat de conservació.

El catàleg dedica un capítol a alguns paisatges de les comarques gironines que mereixen una atenció especial, ja sigui per la seva singularitat o perquè necessiten mesures de preservació concretes. El document posa èmfasi en la necessitat de preservar la viabilitat de les explotacions rurals i la seva fesonomia, així com en restaurar els espais de ribera i garantir que continuin les formes de construcció tradicionals.

El catàleg posa el fòcus a la Vall d'en Bas, l'àrea urbana de Girona i al litoral de la demarcació. En total, divideix l'àrea de les comarques gironines en 26 unitats i proposa objectius específics per a cadascuna d'elles. Dels 800 volums impresos, 600 se'ls quedarà l'Observatori del Paisatge, amb seu a Olot, i 200 la Diputació de Girona.