L'AMI defensa hissar només la senyera als ajuntaments

Llistat amb tots els ajuntaments de les comarques gironines denunciats pel govern espanyol

Q.S.
07 de maig del 2014

L’alcalde de Vic i president de l’ Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal, ha defensat que els consistoris només hissin la senyera. “L’AMI no fa ni vol fer cap guerra de banderes, simplement posa la bandera catalana als municipis de Catalunya, i no l’espanyola, perquè la seva bandera, la que la gent sent seva, la que té en els seus sentiments, és la bandera catalana”, ha assegurat Vila d'Abadal.

"Si les lleis i l’estat espanyol ens obliguen a posar també l’espanyola, ho farem, encara que sigui la bandera d’una altra nació, que respectem, i que no volem que sigui maltractada. En aquells casos en que aquest respecte vagi en contra de la voluntat popular, recomanem explicar als ciutadans, a través d’un ban, que la llei obliga a prendre aquesta decisió”, ha afegit.

242 recursos de l'Estat

El govern espanyol ha presentat 242 recursos de tota mena contra l’AMI i municipis associats, 85 dels quals han estat interposats contra ajuntaments catalans que no exhibeixen  la bandera espanyola a la façana de la casa consistorial; 86 per la sobirania fiscal; 44 per declarar-se territori català lliure i sobirà; 25 per pagar la quota anual de l'AMI i un per contractar trens de Renfe a la manifestació de la Diada del 2012.

Llista de municipis denunciats a tot el país