06 de maig del 2014
Trail Cap de Creus
Trail Cap de Creus | Josep Maria Montaner
La cursa de 24 km va reunir uns 450 corredors. Foto: Josep Maria Montaner

Toti Bes i Núria Villegas van ser els grans triomfadors al Trail Cap de Creus que es va disputar diumenge a l'entorn del parc natural de l'Alt Empordà. Es tractava de la tercera edició d'una cursa que enguany estrenava la MissionX3 de Salomon i que continuarà amb la nova Ultratrail d'Ulldeter i la Ultratrail del Catllaràs.

Abans de la marató, dissabte es va disputar la mitja amb 24 km i 1.300 metres de desnivell positiu en una jornada marcada per la forta tramuntana que no va espantar els vora 450 participants. Marc Pérez i Pere Letamendi van ser els primers líders però Albert Cuadros els va superar al pas per cala Montjoi. En categoria femenina Claudia Baudry va dominar la cursa i va entrar a la meta amb un temps de 2:34:13, quatre minuts més ràpid que Mònica Isern i vuit respecte Cristina Fargas. En homes Albert Cuadros Baserba va ser el primer a arribar a la meta de Roses amb un temps de 2:07:52, amb un mínim avantatge de mig minut respecte el seu germà Dídac. Marc Pérez, amb només 17 anys, va tancar el podi amb 2:08:37.

El plat fort del cap de setmana va arribar el diumenge amb el Trail Marathon, també amb sortida des de la zona esportiva de Roses i passant per punts emblemàtics de l'Alt Empordà com Sant Pere de Rodes, La Selva de Mar, el Port de la Selva i  Cadaqués entre d’altres, un recorregut de 43km i 2.200m de desnivell positiu. Una cursa que va reunir més de 300 participants.

El gironí Toti Bes (foto) va demostrar que està en un excel·lent estat de forma i va aconseguir la victòria amb un temps de 4 hores, 4 minuts i 21 segons. Adrià Canimas va sorprendre amb un segon lloc a menys de dos minuts del guanyador mentre que el moianès Gerard Morales, guanyador el 2013, enguany es va haver de conformar amb la tercera posició (4:10:12). En dones Núria Villegas va arribar a Roses amb poc més de 5 hores i 20 minuts en una cursa on Mònica Fàbregas i Thais Pentinat van completar el podi.