Nova edició del Concurs de Flors de Santa Coloma de Farners

Per primer cop es complementa amb una Fira d'Herbes de la Ratafia

per Redacció GironaInfo.cat, 30 d'abril de 2014 a les 16:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Santa Coloma de Farners unirà dues grans tradicions de la ciutat: les flors i les herbes de la ratafia, amb l'edició conjunta, els dies 3 i 4 de maig, del 61 concurs de Flors els dies 3 i 4 de maig i la primera edició de la fira d'Herbes de Ratafia.
 
El concurs de flors, el més antic de Catalunya, es va organitzar per primera vegada l’any 1949, a les mesures de la plaça Farners, organitzat per Marià Climent. No va ser fins l’any 1953 que va tenir continuïtat. Des de llavors, i en algunes ocasions en diferents formats, el concurs de flors no ha faltat a la seva cita anual. 

 
Diversos escenaris acolliran el concurs i la fira. La plaça Farners serà el centre neuràlgic on es faran la majoria d’activitats, relacionades amb la Fira d’Herbes de la Ratafia en la que s’hi podran trobar artesans, parades d’herbes, xerrades, tallers de cuina ratafiaire, d’elaboració de ratafia, un concurs d’olfacte d’herbes de la ratafia o concerts, entre d’altres. Diumenge al matí es farà una caminada per la Ruta del Rocar per conèixer les flors i herbes que s’utilitzen en l’elaboració de la ratafia. Precisament, el mes de maig és quan es comencen a recol·lectar les herbes que s’utilitzaran per fer la ratafia. 
 
Les flors i plantes que es presenten al concurs, estaran exposades a la capella dels Dolors de l’església parroquial. A les mesures de la plaça hi haurà el muntatge de flors i plantes que cada any es fa des de la Brigada Municipal. 

 
A l’Escola d’Adults, i coordinat pel Centre Municipal d’Educació, hi haurà una representació dels treballs dels nens i nenes de totes les escoles de Santa Coloma que aquest any s’inspiren en poemes de Joan Vinyoli per participar en el concurs. Per la seva banda, l’Escola Forestal farà un muntatge que transformarà la façana de l’edifici de l’Escola d’Adults. La Llar de Jubilats, la Biblioteca Joan Vinyoli o la Casa de la Paraula, també seran espais que acolliran muntatges o exposicions de flors. 

 

Participació