La paperera Torraspapel estudia tancar la planta de Sarrià de Ter

La mesura afectaria 132 trebalaldors | L’empresa ha acumulat 98 MEUR de pèrdues en dos anys

Europa Press
30 d'abril del 2014
L'empresa paperera Torraspapel ha iniciat un procés de negociació amb els sindicats per estudiar la viabilitat o tancament de la planta de Sarrià de Ter, on treballen 132 treballadors, i la possibilitat de traslladar la seva producció a altres centres d'Espanya, segons ha informat la companyia aquest dimecres en un comunicat.

L'empresa, pertanyent al Grup Lecta, ha argumentat que a més del descens de les vendes, la planta gironina s'ha vist afectada pels seus elevats costos de producció unitària, el cost del transport i l'impacte de les modificacions en el marc regulador elèctric dels últims anys. Ha afegit que les noves condicions del mercat i les pròpies característiques de la planta l'han situat amb resultats negatius des de 2012 i sense expectativa de millora, afectant "greument" la viabilitat de Torraspapel i el grup Lecta a Espanya.

Torraspapel, que ha acumulat 98 milions d'euros de pèrdues entre 2012 i 2013, s'ha compromès a negociar un possible acord amb els representants dels treballadors "per trobar la millor solució per a les parts implicades, incloent un pla social adequat".
L'empresa ha assenyalat que confia a poder arribar a una solució viable que permeti assegurar el futur de Torraspapel, que té tres plantes més de producció de paper a Espanya, ubicades a Sant Joan les Fonts (Garrotxa), Saragossa i Motril (Granada), amb 1.797 treballadors en total.

El sindicat CCOO ha manifestat la seva oposició a la intenció de la direcció de tancar la planta, ja que ha considerat que és un "atac" als treballadors d'una empresa històrica que ha comptat amb la col·laboració sindical i de l'ajuntament de Sarrià de Ter per fer possible el manteniment de l'activitat.