Magda Casamitjana: «Ens hem fet independentistes perquè no hi ha cap més solució»

L'exalcaldessa socialista de Roses participa a Ripoll en un acte de precampanya a les europees d'ERC

Redacció
27 d'abril del 2014
Magda Casamitjana, amb Alfred Bosch i Bernat Costas
Magda Casamitjana, amb Alfred Bosch i Bernat Costas | @ercripolles
Magda Casamitjana, al costat d'Alfred Bosch i Bernat Costas. Foto: @ercripolles

ERC ja escalfa les eleccions europees del 25 de maig. En aquest context aquest divendres va programar l'acte de precampanya “Un nou país per una nova Europa”, a la sala Marià Font de la Lira de Ripoll. El cap de cartell era Alfred Bosch, diputat al Congrés espanyol, però també destacava la presència de Magda Casamitjana, exalcaldessa de Roses pel PSC.

Casamitjana, que ha ingressat a la Nova Esquerra Catalana d'Ernest Maragall, partit que es presenta a les europees juntament amb ERC, va assegurar davant la vuitantena de persones que omplien la sala Marià Font que “s'havien fet independentistes perquè no hi ha cap més solució”. “Després de tombar l'Estatut no hi ha res a parlar”, va assegurar en referència a les constants apel·lacions al “diàleg” per part dels partidaris de l'anomenada tercera via. Per altra banda, va fer una crida a anar a Europa a dir “que som un gran país i que volem ser-ho”.

Alfred Bosch, al seu torn, va intentar mitigar els arguments de la por tant sobre la consulta com la permanència a la Unió Europea. “Que no ens faci por anar a votar. Ningú ens en pot privar. Com pensen impedir que actuem amb normalitat democràtica? Votarem!”, va afirmar. A més, va recordar que Catalunya és un contribuent net a Europa. “No tenen sentit els rumors d'una futura expulsió”, va concloure. En l'acte, presentat per la diputada i exalcaldessa Teresa Jordà, també va intervenir Bernat Costas, l'eurocandidat gironí més ben posicionat a la llista d'Esquerra.

I Joaquim Nadal, a Sant Joan

Curiosament, mentre Magda Casamitjana participava en un acte preelectoral d'ERC a Ripoll, el seu excompany de partit, Joaquim Nadal, ho feia en un col·loqui al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses. La seva presència s'emmarcava en uns debats que organitzen un grup de santjoanins i que, malgrat no es promocionen, estan oberts al públic. Nadal, que acaba de dimitir com a president del PSC a les comarques gironines, va admetre –segons recull el Twitter de Núria López- que l'espai al qual està vinculat viu un “moment de descomposició”. Tot i que va assegurar que “volia sumar” en un espai que permeti que Catalunya canviï d'estatus va admetre que encara té dubtes sobre la independència.