Marc Pinsach, entre els deu millors del món

L'esquiador de Cassà acaba novè la Copa del Món d'Esquí de Muntanya individual

Redacció
14 d'abril del 2014
Marc Pinsach ha aconseguit la novena posició a la general individual.
Marc Pinsach ha aconseguit la novena posició a la general individual. | ISMF

Marc Pinsach ha aconseguit la novena posició a la general individual. Foto: ISMF

Marc Pinsach ha aconseguit l'objectiu d'acabar la Copa del Món d'Esquí de Muntanya entre els deu millors. Aquest dissabte es va disputar a la ciutat noruega de Tromso la darrera prova de la competició on l'esquiador de Cassà només va poder ser vintè. Tot i això, la regularitat al conjunt de la temporada li ha permès acabar novè a la classificació general individual i onzè a la combinada.

El francès William Bon Mardion –campió el 2013- va guanyar la prova individual de dissabte i Kilian Jornet, que necessitava ser segon per anotar-se el títol, es va veure superat per l'italià Damiano Lenzi. A més, un problema amb els pals va suposar una penalització d'un minut que va deixar finalment l'equiador cerdà en quarta posició. D'aquesta manera, Bon Mardion va poder revalidar el títol.

L'endemà s'havia de disputar un esprint. Finalment, es va haver de suspendre i això també va impedir que Kilian Jornet –que abans de Noruega era líder- intentés l'assalt a l'or i l'italià Lenzi aconseguís la victòria a la combinada per només onze punts. En aquesta classificació, a banda de l'onzè lloc de Marc Pinsach, cal destacar el 28è de Nil Cardona que no va competir a Tromso.

Entre els catalans també destaca l'or júnior d'Oriol Cardona en individual –plata en combinada- i el bronze de Marta Garcia-Farrés en categoria sub23.