La Garrotxa estrena una Volta Ciclista

La prova vol esdevenir de referència a les comarques gironines

NacióLaGarrotxa.cat
09 d'abril del 2014
Recorregut de la primera etapa de la Volta a la Garrotxa

El cap de setmana del 24 i 25 de maig la comarca viurà la Volta Ciclista a la Garrotxa. La prova constarà de tres etapes, totes elles amb inici i arribada a Sant Feliu de Pallerols. La sortida es donarà el dissabte a les 9 del matí . Un traçat de 90 quilòmetres entre diferents nuclis de la Vall d'en Bas i Les Preses per acabar on ha començat l'etapa. Dissabte a les 4 de la tarda els ciclistes tornaran a pujar a les bicicletes per disputar una cronoescalada de 6 quilòmetres entre Sant Feliu i el Ventós. Finalment, diumenge, els participants circularan 104 quilòmetres a través de Cantonigròs, Santa Maria de Corcó, Sant Pere de Torelló, Coll de Bracons, La Vall d'en Bas i Sant Feliu.

Segons el representant de la Federació Catalana de Ciclisme a Girona, Francesc Moradell, la cursa "agafa el relleu del Cinturó de l'Empordà com a prova de referència a les comarques de Girona". Josep Pujols, delegat territorial d'Esports de la Generaliat a Girona, afageix que "té la voluntat d'anar-se consolidant amb els anys". De fet, la Volta a la Garrotxa vol esdevenir, de cares al 2015, la prova reina a Catalunya de la categoria Elit i Sub-23.

Voluntat de promocionar La Garrotxa

La Volta té una doble finalitat. Per una banda oferir als ciclistes l'oportunitat de córrer una cursa que vol fer-se un lloc al calendari internacional. Per l'altra, donar a conèixer la Garrotxa com a escenari on portar-hi esdeveniments esportius de primer ordre. L'alcalde de Sant Feliu, Joan Casas, assegura que "seran dos dies molt importants pel poble i la comarca".

Per qüestions de seguretat, els responsables de la Volta han limitat les inscripcions a 200 ciclistes. La prova l'organitzen l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols i el Club Ciclista Montmell.

El programa detallat de la cursa el trobareu aquí


 

Recorregut de la tercera etapa de la Volta a la Garrotxa