Un home s'amputa dos dits per estafar sis asseguradores

L'autor hauria pogut cobrar 122.000 euros

Redacció
08 d'abril del 2014
El ganivet trobat pels Mossos, amb el qual s'hauria amputat els dits.
El ganivet trobat pels Mossos, amb el qual s'hauria amputat els dits. | Mossos d'Esquadra
El ganivet trobat pels Mossos, amb el qual s'hauria amputat els dits. Foto: Mossos d'Esquadra.

Els Mossos van detenir el dimecres de la setmana passada a Girona un home de 31 anys que s'havia tallat dos dits d'una mà per tractar d'estafar fins a sis empreses asseguradores. Els agents van descobrir que l'home tenia contractades tot de pòlisses que li donaven dret a cobrar indemnitzacions de 12.000 a 45.000 euros. Per tant, si hagués aconseguit justificar l'amputació voluntària com un accident fortuït, hauria pogut obtenir més de 122.000 d'euros de benefici.

Cap al migdia del 8 de febrer, un mosso fora de servei va localitzar, en un parc infantil, dos trossos de dits, presumptament humans, un tallant de carnisser i una fusta amb restes de sang. L'agent va requerir als Mossos, que en arribar al lloc dels fets van trobar un dit, i a pocs metres, una capsa de cartró amb un tallant metàl·lic i una fusta de cuina. Ambdós presentaven restes de sang, i a tots els estris, que eren nous, encara els constava el preu. Per les immediacions els agents van trobar un segon dit, també al terra.

Immediatament es va obrir una investigació, que va portar els agents a identificar un home, de nacionalitat pakistanesa i veí de Girona, que havia estat ingressat un dia abans dels fets a l'hospital Josep Trueta de Girona per haver patit l’amputació de dues falanges de la mà esquerra.

Llavors, el ferit va assegurar que l'amputació se l'havia fet de manera accidental al seu domicili, mentre tallava carn, per bé que la troballa dels dits en un parc de la ciutat ho posa en dubte.

Així mateix, la unitat d’investigació dels Mossos va descobrir que el detingut ja havia estafat al 2013 dues companyies que l’havien indemnitzat amb més de 24.000 euros. En aquella ocasió l’estafador al·legava unes presumptes lesions a la mà dreta que falsament s'hauria fet el setembre del 2012 al Pakistan. Prova de la defraudació és que el detingut conserva avui dia tots els dits de la mà dreta.