Santa Coloma de Farners dedica un festival al poeta Joan Vinyoli

Maria del Mar Bonet i Xavi Múrcia, veus destacades del Domini Màgic de Poesia

Redacció GironaInfo.cat
02 d'abril del 2014
Santa Coloma de Farners celebrarà aquest cap de setmana, dies 4, 5 i 6 d’abril, la primera edició del Festival Domini Màgic de Poesia, en homenatge a Joan Vinyoli, el poeta que va estiuejar en aquesta població.

Els assistents tindran l’oportunitat d’escoltar molts poetes, de generacions i estils diversos, d’algunes veus tan privilegiades com les de la Maria del Mar Bonet i Xavi Múrcia, els músics que posaran el seu art al servei dels poemes de Joan Vinyoli.

A més, el festival vol acostar als visitants la vivència d’aquesta natura que va propiciar la descoberta del poeta, aquesta natura que canta, celebra i mitifica en els seus versos. Santa Coloma és, segurament, una de les millors portes d’accés al “domini màgic” de la poesia de Vinyoli. Això serà en l’Itinerari Poètic Joan Vinyoli que transcorre pel Parc de Sant Salvador (en una versió molt singular, on els poemes seran recitats, cantats o dansats) i de manera molt especial en l’acte Turó del Vent-Perejaume que tindrà lloc justament en un dels indrets màgics de Santa Coloma: el turó del Vent.

Com que el festival vol fer arribar la poesia a tothom, s’han programat actes als bars i també per als infants. Tot plegat, complementat amb l’exposició d’artistes “Cridats per Vinyoli” i una Fira del Llibre de Poesia.

Programa d’actes