El Govern rebaixa un 20% el lloguer dels pisos de protecció oficial a tres municipis gironins

La mesura afecta 15 poblacions i 1.505 habitatges, tant els que ja estan buits com els que ja estan adjudicats

Redacció GironaInfo.cat
01 d'abril del 2014
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha comunicat la rebaixa del preu del lloguer de pisos amb protecció oficial a 15 municipis catalans, entre els quals hi ha tres municipis gironins -Sant Hilari Sacalm, Palafrugell i Sant Feliu de Guixols-, junt amb d’altres poblacions com Lleida, Amposta, Vic o Montcada i Reixach. Aquesta mesura, que dóna compliment a l’anunci del conseller Santi Vila al Parlament, beneficirà 1.505 habitatges distribuïts en 51 promocions. La rebaixa es començarà a aplicar a partir del mes d’abril i afecta tant als habitatges buits d’aquestes promocions com als que estan ja adjudicats.
 
Aquestes rebaixes arriben fins al 50%, segons el municipi, i pretenen fomentar l’ocupació dels habitatges buits administrats per l’Agència, que actualment són uns 1.200, així com alleujar la càrrega que per a moltes famílies pot suposar el pagament del lloguer del pis que ja ocupen. A Sant Hilari Sacalm, Sant Feliu de Guixols i Palafrugell la rebaixa s’ha fixat en un 26, 23 i 21% respectivament.

El Pla de Xoc que va aprovar el Govern per reduir el número de pisos buits del seu parc públic preveia diferents estratègies per aconseguir-ne l’ocupació. Una d’elles era que el preu del lloguer s’havia de situar, de mitjana, entre el 60 i el 70% del preu de mercat de cada municipi.
 
En els darrers anys s’ha anat produint una baixada progressiva dels preus del mercat de lloguer i, per tant, calia revisar els dels parc públic per tal d’assegurar que es mantenen en la forquilla d’entre el 60 i el 70%.

Més informació i llistat de municipis afectats