El júnior Oriol Cardona guanya la mítica Pierra Menta

Entre els esquiadors gironins destaca l'onzena posició de Nil Cardona amb Marc Pinsach i la quinzena de Marc Solà amb Toti Bes. El júnior Joan Reyné, 15è

Quarta etapa de la Pierra Menta
Quarta etapa de la Pierra Menta | Jocelyn Chavy/Pierra Menta
Redacció
23 de març del 2014
Oriol Cardona i Rémi Bonnet, els dos millors júniors a la Pierra Menta. Foto: FEEC

Oriol Cardona ja pot dir que ha guanyat la mítica Pierra Menta. L'esquiador de l'SC Camprodon, fent parell amb el suís Rémi Bonnet s'ha adjudicat la categoria júnior de la cursa d'esquí de muntanya més important de món. Entre els sèniors, els millors catalans han estat Nil Cardona i Marc Pinsach que han acabat onzens mentre que la parella formada pel lletissó Marc Solà i el gironí Toti Bes han acabat catorzens.

Tot i l'absència de Kilian Jornet, els esquiadors catalans –la majoria dels quals formen part de l'Ski Club Camprodon- han demostrat que són una potència en aquest esport. El més destacat ha estat el banyolí Oriol Cardona que després de ser 24è l'any passat aquest any s'ha endut la victòria a la cursa disputada a la Savoia. Amb Rémi Bonnet han guanyat les dues etapes aquest cap de setmana i no han tingut rival. També cal destacar la quinzena posició final del camprodoní de Joan Reyné –l'any passat va ser trentè- fent parella amb el basc Iñigo Martínez. Finalment, el santpauenc Jordi Martín ha acabat el 25è.

Nil Cardona i Marc Pinsach, els millors sèniors

Els italians Matteo Eydallin i Damiano Lenzi han aconseguit la victòria final a la Pierra Menta després de les quatre etapes dels sèniors. Els millors catalans han estat Marc Pinsach i Nil Cardona –el membre de l'SC Camprodon més ben classificat- que han acabat onzens després de ser vuitens a les dues primeres etapes . Marc Solà i Toti Bes, per la seva banda, s'han mantingut molt regulars i han aconseguit formar part del TOP-15 i acabar finalment en catorzena posició. També cal destacar el 22è lloc final del camprodoní Pau Costa i el gironí Gerard Vila.

En dones les grans favorites, la francesa Laetitia Roux i la suïssa Maude Mathys, han guanyat les quatre etapes. Les tres parelles catalans –Claudia Galicia-Maria Fargues, Marta Riba-Anna Comet, i Marta Garcia-Inka Belles- han acabat en sisè, setè i vuitè lloc, respectivament.

Joan Reyné (segon per l'esquerra), a la Pierra Menta. Foto: Jocelyn Chavy/Pierra Menta

Quarta etapa de la Pierra Menta Foto: Jocelyn Chavy/Pierra Menta

Resultats Pierra Menta 2014 sèniors

Classificacions general de la Pierra Menta (pdf)

Classificacions etapa 4 de la Pierra Menta (pdf)

Classificacions etapa 3 de la Pierra Menta (pdf)

Classificacions etapa 2 de la Pierra Menta (pdf)

Classificacions etapa 1 de la Pierra Menta (pdf)

Resultats Pierra Menta 2014 júniors

Classificació general de la Pierra Menta júnior (pdf)

Pierra Menta 2014 - Étape 2 per lapierramenta


Pierra Menta 2014 - Étape 1 per lapierramenta