Nil Cardona i Marc Pinsach es mantenen vuitens a la Pierra Menta

Marc Solà amb Toti Bes cauen un lloc (14) i Pau Costa amb Gerard reculen fins a la dinovena posició

Redacció
21 de març del 2014
Nil Cardona i Marc Pinsach a la Pierra Menta.
Nil Cardona i Marc Pinsach a la Pierra Menta. | @nilcardona
Nil Cardona i Marc Pinsach a la Pierra Menta. Foto: @nilcardona

Nil Cardona i Marc Pinsach es consoliden com la parella catalana més ben posicionada a la Pierra Menta, la prova d'esquí de muntanya més important del món i coneguda popularment com el Tour de França de l'especialitat. Els dos esquiadors gironins han completat la segona etapa en novena posició i mantenen la vuitena posició a la general. La competició, que es disputa als Alps de la Savoia francesa, està formada per quatre etapes que en conjunt sumen 10.000 metres de desnivell positiu.

Aquest divendres les 180 parelles d'esquiadors han hagut d'afrontar una de les etapes més dures amb un desnivell d'uns 3.000 metres. Els nous líders són els italians Matteo Eydallin i Damiano Lenzi (5:36:47) mentre que parella formada per Pinsach i Nil Cardona estan a menys de vint-i-cinc minuts. Marc Solà, fent equip amb el gironí Toti Bes, ha acabat avui divuitè i ha perdut un lloc a la general (14). Pitjor li ha anat les coses a la parella formada pel camprodoní Pau Costa i el gironí Gerard Vila que avui han acabat en el 23è lloc i han passat del 15è al 19è a la general.

Els altres esquiadors de l'SC Camprodon a la Pierra Menta són Genís Zapater –que fent parella amb Manuel Merillas és 54è- i Joan Maria Vendrell, que competeix amb Gerard Garreta, i està classificat el número 65.

En dones continuen líders les grans favorites, la francesa Laetitia Roux i la suïssa Maude Mathys, mentre que les tres parelles catalans –Marta Riba-Anna Comet, Claudia Galicia-Maria Fargues, i Marta Garcia-Inka Belles- ocupen el sisè, setè i vuitè lloc, respectivament.

A partir de dissabte serà el torn dels júniors on competiran tres esquiadors més de les comparques gironines: el banyolí Oriol Cardona, el camprodoní Joan Reyné i el santpauenc Jordi Martín Guillaumes.

Classificacions general de la Pierra Menta (pdf)

Classificacions etapa 2 de la Pierra Menta (pdf)

Classificacions etapa 1 de la Pierra Menta (pdf)
 


Pierra Menta 2014 - Étape 1 per lapierramenta