Marc Pinsach i Nil Cardona, la gran aposta catalana a la mítica Pierra Menta

Aquest dijous comença la mítica cursa de quatre etapes d'esquí de muntanya als Alps de la Savoia

Redacció
20 de març del 2014
La parella formada pel cassanenc Marc Pinsach i el banyolí Nil Cardona són la gran aposta catalana a la Pierra Menta, la prova d'esquí de muntanya més important del món i coneguda popularment com el Tour de França de l'especialitat. La competició, que es disputa als Alps de la Savoia francesa, està formada per quatre etapes que en conjunt sumen 10.000 metres de desnivell positiu.

Aquest dijous comença la competició sénior, amb 210 parelles a la línia de sortida. Pinsach i Cardona tenen com a objectiu situar-se entre el TOP-10 i acostar-se als millors. Sense Kilian Jornet, els grans favorits són Matheo Jacquemoud i William Bon Mardion així com els italians Damiano Lenzi i Matteo Eydallin, i els suïssos Martin Anthamatten i Yannick Ecoeur.

Entre els corredors de les comarques gironines també destaca la parella formada per Marc Solà, que l'any passat va ser onzè amb Nil Cardona, i Toti Bes. El camprodoní Pau Costa farà equip amb el gironí Gerard Vila mentre que entre els júniors, que competiran a partir de dissabte, destaca la presència d'Oriol Cardona, Joan Reyné i Jordi Martín Guillaumes.