El saló Expocycling convertirà Girona en la capital internacional del ciclisme

La fira se celebrarà del 19 al 22 de juny i es dirigirà tant a professionals com a aficionats

Redacció Osona.com
12 de març del 2014
El sector de la bicicleta serà el protagonista absolut del nou saló que Fira de Girona posarà en marxa aquest any: l’Expocycling. La fira, que se celebrarà del 19 al 22 de juny a la Fira i el Palau de Congressos de Girona, vol acostar el públic nacional i internacional a una ciutat que ofereix oportunitats úniques als ciclistes, i que per a molts ja és considerada una bike friendly place. El saló es complementarà amb el I Technical Symposium per a professionals i amateurs.

Expocycling neix amb l’objectiu de posicionar-se com un saló monogràfic de referència, que inclourà les últimes novetats del sector de la bicicleta. Durant quatre jornades, dues dedicades al sector professional i dues dedicades al públic amateur, els assistents podran gaudir d’expositors, jornades tècniques i activitats diverses, situades entre el Palau de Fires, el Palau de Congressos i el Parc de la Devesa.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat que Girona “fa molt temps que està als mapes del ciclisme on els usuaris de la bicicleta han trobat un lloc magnífic” i ha afegit que “tot això ens genera un univers ciclista de primer nivell mundial que podrem veure que tindrà cabuda en aquest saló”.

La directora de Fira i Palau de Congressos de Girona, Marta Plasencia, ha remarcat, per la seva banda, que Expocycling “serà un saló internacional bianual on s’hi podrà trobar un ampli ventall de productes pensats tant per al professional com per a l’aficionat al ciclisme i unes jornades tècniques de primer nivell al sector”.

L’àrea d’exposició d’Expocycling estarà constituïda per diferents expositors del sector del ciclisme d’àmbit local, nacional i internacional que permetran als participants interactuar i gaudir al màxim de la fira. Tecnologia i biomecànica aplicada al ciclisme, cicloturisme, salut i nutrició, bicicletes de muntanya, carretera, urbanes o bmx i roba i moda ciclista seran alguns dels sectors que hi estaran representats.

Expocycling també comptarà amb les primeres jornades tècniques del ciclisme amateur i professional. Les conferències, impartides per professionals, tindran com a eixos centrals temes com la nutrició, la mobilitat urbana, la salut, la preparació física i l’esforç i la superació del ciclisme, entre d’altres.

D’altra banda, la fira es convertirà en un escenari ciclista amb diferents activitats dirigides tant al públic adult com a l’infantil, com per exemple proves de bicicleta, test tracks, competicions, gimcanes, espectacles outdoor i indoor,o exhibicions de pumptrack i halfpipe i altres com el fitting.

Fira de Girona organitza aquest nou saló conjuntament amb I+Drive Events i el periodista Lucho González-Aller. El saló compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Girona i la col·laboració del Consorci de les Vies Verdes de Girona, la ruta cicloturística Pirinexus, l’Agència Catalana de Turisme i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, l’Associació d’Hostaleria Girona – Radial i Bike Breaks Girona Cycle Centre.

Paral·lelament a l’Expocycling se celebrarà el Girona Gran Fondo 2014, una trobada anual per als amants del ciclisme d’arreu del món organitzat per Bike Breaks Girona Cycle Centre i l’Ajuntament de Girona. El Gran Fondo inclourà una prova ciclista que porta el mateix nom, una cursa nocturna i una cronoescalada als Àngels.