Més de 500.000 catalans amb feina són pobres, tot i tenir sou

"La feina ja no representa una font estable ni suficient d'ingressos", denuncia UGT

EP
12 de març del 2014
Avui en dia, més de mig milió de catalans amb feina són pobres tot i tenir un sou i uns ingressos estables, segons ha alertat aquest dimarts UGT. "La feina ja no representa una font estable ni suficient d'ingressos", lamenta el sindicat, que apunta que la xifra suposa un augment del 17,5% respecte el 2008.

UGT demana al Govern i als partits que abordin la vulnerabilitat laboral que hi ha a Catalunya durant el ple sobre pobresa que se celebra aquest dimecres i aquest dijous al Parlament. Segons ha advertit, s'està debilitant la funció integradora del mercat de treball i està augmentant el risc a la pobresa entre les persones amb edat de treballar. Les persones amb més rotacions i sortides del mercat laboral, amb feines més precàries i menys estables, són les més vulnerables a sofrir pobresa i exclusió social, ha afegit.

Les accions protectores de les prestacions per desocupació "no estan sent suficients per evitar l'increment" de la vulnerabilitat dels empleats: a Catalunya 630.000 persones estan registrades a l'atur i una de cada tres no cobra cap tipus de prestació econòmica per desocupació, ni contributiva ni assistencial. En canvi, ha recordat el sindicat, fa sis anys el 80% dels gairebé 291.000 aturats que hi havia a Catalunya cobrava una prestació econòmica, i el 75% d'aquests rebia una ajuda contributiva.