Salut premia un projecte d'assistència sanitària de Girona

La iniciativa facilita l'atenció a persones amb un complex històrial clínic

Redacció GironaInfo.cat
05 de març del 2014

Projectes de diferents àmbits, com la coordinació entre atenció primària i especialitzada, serveis sanitaris i socials, trasplantaments renals, seguretat dels pacients a l’hospital i la creació d’una xarxa multicanal amb el ciutadà han basat els seus èxits amb canvis en la manera de treballar dels professionals. El Departament de Salut ha reconegut els beneficis d’aquests projectes i van ser premiats com una de les millors experiències del Pla de salut de Catalunya, el passat mes de desembre. Entre aquests n'hi ha un de Girona.
 

Institut d’Assistència Sanitària de Girona
 
La Planta Comunitària Virtual és una proposta de model assistencial comunitari de gestió del cas, dissenyat per donar suport a persones afectades per situacions de complexitat clínica i social i als seus equips assistencials de referència.
 
Aquest model pren elements de l’organització d’una planta hospitalària i els aplica als pacients al seu propi domicili, que representa la planta virtual, aprofitant els recursos disponibles per promoure resultats eficients i de qualitat.
 
Aquesta experiència és una mostra d’estructura comunitària de suport adreçada a pacients amb risc de reingrés, especialment el pacient crònic complex i el malalt crònic avançat. D’aquesta manera el pacient es beneficia d’una valoració integral a domicili que inclou tant les seves capacitats funcionals com les del seu cuidador i les dels recursos externs en el context de la vida diària.
 
L'equip de treball ha d’estar format per professionals proactius i que treballin en xarxa amb el sector sanitari, social i de voluntariat.
 
Durant els set mesos d’implantació del projecte, de les 113 persones ingressades a la planta virtual, només el 24,8% han fet algun ingrés no programat o alguna visita a urgències, fet que suposa que el 75,2% només han utilitzat l’atenció primària.
 
Més informació: