L'Idescat no descarta cedir el cens per fer la consulta

Frederic Udina defensa que l'organització ha de ser "una estructura d'Estat"

per Nació Digital, 3 de març de 2014 a les 09:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El director de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), Frederic Udina, no descarta que sigui aquest organisme qui cedeixi el cens per fer la consulta el 9 de novembre. En declaracions aquest diumenge a La Xarxa, Udina ha explicat que l'Idescat té "la informació del cens municipal" però ha recordat que "hi ha una llei en tràmit al Parlament que dirà qui és l'organisme i quin és el mecanisme pel qual aquesta informació es fa servir o no".

Udina ha remarcat que l'organisme que dirigeix es guiarà "per les lleis que aprovi el Parlament de Catalunya". A més, ha defensat que l'Idescat ha de ser "una estructura d'Estat perquè les administracions necessiten aquesta informació".


Frederic Udina ha remarcat que les dades que processa l'Idescat "són molt importants per decidir les polítiques, per decidir on es fan les inversions o on s'apliquen els ajuts". "Volem que l'Idescat sigui el lloc on hi hagi la informació que necessiten totes les administracions per poder planificar i executar polítiques", ha explicat Udina.El director de l'Idescat ha subratllat que la voluntat de l'organisme és "concentrar molta informació d'origen administratiu, de la Generalitat, dels ajuntaments, de les diputacions o en part del govern espanyol". També ha remarcat que "aquesta informació concentrada permet tenir un coneixement del territori, de les empreses, de les persones i a partir d'aquí planificar què és el que falta". També ha justificat que "és informació que ja existeix" i que és "més accessible i menys cara de produir que les enquestes".

 

Participació