La Diputació distingeix els millors treballs periodístics de Girona

Jordi Altesa, Olga Morote i Maige Guisado, alguns dels guanyadors dels Premis Carles Rahola

Redacció
21 de febrer del 2014
Els guardonats als Premis Carles Rahola
Els guardonats als Premis Carles Rahola | Diputació de Girona
Foto de família amb tots els guanyadors dels Premis Carles Rahola

Els Premis Carles Rahola –que organitzen la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes- distingeixen els millors treballs dels mitjans de comunicació de la demarcació. Entre els premiats de la cinquena edició destaca el cas de Ràdio Olot.

En el cas del premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio, el guanyador ha estat el projecte presentat per Ràdio Olot sobre la cobertura informativa del judici del zelador de la Caritat, Joan Vila. El periodista encarregat de seguir tot el procés va ser el ripollès Jordi Altesa que va pujar a l'escenari a rebre el premi amb el director de la ràdio, el també ripollès Joel Tallant. Altesa, a través de les xarxes socials, ha agraït a tothom que l'ha ajudat en els quatre anys que porta als informatius de la ràdio garrotxina.

La cinquena edició dels Premis Carles Rahola han comptat amb 73 propostes i es van lliurar ahir a a l'Auditori de Girona. En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, el jurat va considerar com a finalistes el recull de dotze articles d'opinió “Amb ulls gironins”, d'Olga Morote, publicats al Diari de Girona i la sèrie de reportatges “The secret life of Figuere”', de Josep Maria Dacosta i Joan Manuel Soldevilla, publicats al Setmanari de L'Alt Empordà . Finalment, el jurat va considerar que el treball guanyador és la sèrie de reportatges “Quan l'edat és un plus”, de Bàrbara Julbe, publicada a La Vanguardia .

En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió, els finalistes van ser el conjunt de reportatges sobre el Festival Temporada Alta emesos al programa ¡Atención obras! , de La 2 de TVE, amb guió i realització de Maite Guisado, i el documental Cap a mar, amb guió de Mariona Freixa i realitzat per Raimon Cartró, emès a Miramar TV. El guanyador va ser però el reportatge “La Fageda, una empresa social que funciona”, emès al programa Tinc una idea , de La2 de TVE, dirigit per Miquel Peralta.

Pel que fa a la millor fotografia publicada, el jurat va voler destacar com a finalistes les sèries de fotografies “Dance Festival de Platja d'Aro”, d'Albert Busquets, publicada a GironaNotícies ; i “Desallotjament al bloc de Salt”, de David Aparicio, publicada a Corbis News . La sèrie guanyadora va ser la titulada “XaropClown'”, d'Aniol Resclosa, publicada al Dominical del Diari de Girona i que mostra la tasca que fan aquest col·lectiu que visita a malalts als hospitals.

En la categoria a millor informació digital, el jurat ha considerat que els treballs finalistes han estat el portal web Turisme Verges. Blog Oficial de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Verges i el web informatiu de Ràdio Girona. El projecte guanyador ha estat la revista cultural digital Proscenium (app per a Ipad i Iphone), impulsada i dirigida per Dani Chicano. En aquesta categoria s'hi havien presentat vuit treballs de dotze aspirants diferents. La millor iniciativa de comunicació institucional va ser per a la revista L'Arjau de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i el conjunt de la gestió de la comunicació digital feta des de l'Ajuntament de Palafrugell ha quedat com a finalista.

Jordi Altesa amb el Premi Carles Rahola. Foto: Diputació de Girona