Jordi Rabionet i Pilar Sánchez guanyen la multitudinària Marató Vies Verdes

La segona edició de la prova, amb arribada a Sant Feliu de Guixols, dobla la participació, augmenta el nombre de curses i es rebaixen les marques de l’any passat

Redacció GironaInfo.cat
17 de febrer del 2014
Sortida de la marató a Girona
Sortida de la marató a Girona | aerimatge.cat
La sortida de la Marató Vies Verdes a Girona. Foto: aerimatge.cat

Un total de 1.500 corredors van participat aquest diumenge, 16 de febrer, a la II Marató de les Vies Verdes de Girona , organitzada pel Consorci de les Vies Verdes de Girona, sota la direcció tècnica de Diversport, i la col·laboració de la Diputació de Girona i diversos patrocinadors.

La segona edició de la prova ha mantingut la Marató (42 km) i la Mitja Marató (21 km), amb sortides des de Girona i Llagostera, respectivament, i ha incorporat les distàncies de 30 km i 10 km, amb sortides des de Cassà de la Selva i Castell d’Aro. Totes amb arribada a Sant Feliu de Guíxols, resseguint la Ruta del Carrilet.

Jordi Rabionet (foto, a l'arribada), amb un temps de 2:38:18 en la categoria masculina, i Pilar Sánchez, amb un temps de 3:16:01, en la femenina, van ser els guanyadors absoluts de la Marató. Rabionet va superat la marca del guanyador de l’edició del 2013, Hugo Figueras, que enguany es va classificat en segon lloc.

En la modalitat de 30 km, els guanyadors van ser Javier José Abarca i Jacopa Fragapane. En la Mitja Marató (21 km), els primers atletes en creuar la línia d’arribada van ser Oriol Vilaplana i Paula Cavalieri. I en la cursa de 10 km van entrar en primer lloc Pau Moré i Maika Ramoneda, en les respectives categories.

Les sortides a les quatre proves es van realitzar simultàniament, a les nou del matí, amb arribada al km 0 de la Ruta del Carrilet, tocant al mar. Totes les curses es van desenvolupar sense incidents i l’arribada al Tinglado – Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols es va viure com una festa per als participants i els seus acompanyants.

Una tercera edició

La participació d’enguany va tenir increment de 700 atletes més que en l’edició de l’any passat, xifra que demostra la bona acollida que any rere any pren aquesta prova. Per aquest motiu, el president del Consorci de les Vies de Girona, Miquel Calm, en l’obertura de l’acte de lliurament de premis, va convidar els atletes a tornar l’any vinent, confirmant l’organització d’una tercera edició.

Cal destacar el nombre de voluntaris, que es va doblar respecte el 2013 i va arribar enguany als dos-cents.