Deu hospitals s'uneixen per estudiar el càncer de tiroide

El Josep Trueta de Girona, un dels centres del consorci

Europa Press
14 de febrer del 2014
Deu hospitals catalans s'han unit per crear el Consorci per a l'Estudi del Càncer de Tiroides, que estudiarà el tractament d'aquest tipus de càncer. Són endocrinòlegs, cirurgians, oncòlegs, radiòlegs, especialistes en anatomia patològica, medicina nuclear i de laboratoris de deu hospitals que, sota el lideratge de la Societat Catalana d'Endocrinologia i Nutrició, han creat un consorci per estudiar el càncer de tiroides en pacients que encara no tenen cura, ha informat aquest divendres l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Els deu centres que formen part del consorci són l'Hospital de Mataró, el Clínic, el Sant Pau i el Vall d'Hebron de Barcelona, l'Arnau de Vilanova de Lleida, el Parc Taulí de Sabadell, el de Granollers, el Josep Trueta de Girona, Mútua Terrassa i el Germans Trias i Pujol. La primera trobada oficial del nou grup tindrà lloc aquest divendres a l'aula polivalent de l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol.

El càncer de tiroides, l'incidència del qual va en augment i és més elevada en dones, és el tumor maligne endocrí més freqüent i representa entre l'1% i el 2% del total de càncers, del quals un 90% dels pacients es curen.

Els professionals dels deu hospitals catalans que estudiaran conjuntament el càncer de tiroides han decidit posar en comú les bases de dades dels malalts -al voltant de 4.000- que els permetrà unir experiència i iniciatives de recerca traslacional i multicèntrica.