La xarxa de fibra òptica arriba a Salt

Un 96% del municipi tindrà cobertura aquest estiu

Redacció Osona.com
12 de febrer del 2014
Un 96 per cent del municipi de Salt tindrà cobertura de fibra òptica el proper estiu. Les obres finalitzaran el mes de juny, segons informacions facilitades per l'Ajuntament. Des de l’equip de govern i Telefónica s’està impulsant el desplegament de fibra òptica a la població amb l'objectiu de dotar la ciutat d'aquesta tecnologia.

Aquesta inversió té com a objectiu accelerar la inclusió digital i potenciar la incorporació de tots els ciutadans a la societat de la informació. La fibra òptica des de la central fins al domicili o empresa del client és actualment la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat a tot el món. En l'àmbit domèstic, els 100 Mb reals que ofereix la fibra permeten televisió d'alta definició, jocs online, videoconferència de màxima qualitat i navegació ultra ràpida per Internet, fins i tot des de diversos dispositius simultàniament sense que la qualitat de la connexió pateixi cap modificació.

Les obres s’emmarquen en el pla de desplegament a Catalunya i que es va iniciar a la ciutat de Barcelona el 2013. Catalunya serà la primera comunitat que aconsegueix un percentatge tan elevat de penetració d'aquesta tecnologia, ja que una de cada dues llars estarà en condicions de gaudir d'aquest servei a finals de d’any.