Jordi Urbón exposa els «Nàugrafs» al Museu Etnogràfic

La mostra, que girarà per totes les comarques gironines, viatjarà el setembre vinent a Alemanya

Redacció GironaInfo.cat
10 de febrer del 2014
Inauguració exposició Jordi Urbón.
Inauguració exposició Jordi Urbón. | DDG
Jordi Urbón, a la inauguració de l'exposició «Nàufrags» a Ripoll. Foto: DDG

Jordi Urbón, artista establert a Ripoll, exposa Nàufrags al Museu Etnogràfic fins al proper 2 de març. L'exposició, que es va inaugurar divendres, forma part del programa Exposicions Viatgeres que organitza la Diputació i la portarà a Blanes, Beuda, Peralada i Torroella de Montgrí (l'any passat ja va estar a la Casa de Cultura de Girona). El setembre, a més, viatjarà fins a la ciutat alemanya de Colònia ja que ha estat seleccionat entre cent propostes per participar a la biennal de la galeria 100 Kubic.

L’exposició destaca especialment per la tècnica amb la qual l’artista ha realitzat les peces que la formen: pintura de tipus collage digital fotogràfic sobre paper. Amb Nàufrags, Urbón retrata dos personatges singulars, Carmen i Delírium, i els uneix de manera que dóna coherència i força narrativa a una història connexa.
 
En el catàleg, la crítica d’art Magdala Perpinyà explica que "Jordi Urbón crea un espai frontissa que es mou en l’ambigüitat, en el qual convergeixen els aspectes més íntims de la condició humana". A l’obra de l’artista, "la solitud, l’aïllament, la manca de comunicació o el desassossec per què travessa l’home contemporani –explica– es posen al descobert en una època en què l’individu està condemnat a viure una realitat que el llança al desemparament, a l’inaprehensible". Nàufrags es podrà visitar al Museu Etnogràfic de Ripoll del 7 de febrer al 2 de març, de dimarts a dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 18 h, i els diumenges i festius, de 10 a 14 h.

L’artista Jordi Urbón, nascut a Puigcerdà el 1962, va començar la seva formació a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. També va treballar al taller de Begoña Egurbide, Ramon Parramon i Xavier Rovira, i va complementar la seva formació amb cursos de gravat, fotogravat i serigrafia a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Vic i al taller de Fina Tuneu. En dues dècades ha realitzat una trentena d'exposicions individuals i ha participat en desenes mostres col·lectives no només del nostre país sinó també a l'Estat francès, Polònia, Alemanya i Portugal, entre altres. Té el seu estudi al polígon Mas d'en Bosch de Ripoll.

Inauguració de l'exposició de Jordi Urbón. Foto: DDG