Un gran eix de carril bici unirà el sud i el nord de Girona

El Pla de Mobilitat Urbana preveu aprofitar l’espai de sota el viaducte del tren

Redacció Osona.com
24 de gener del 2014
El Pla de Mobilitat Urbana (PMU) de Girona preveu la creació d’un gran eix de carril bici que connectarà el sector nord i el sector sud de Girona per sota del viaducte del tren. Es tracta d’una de les millores tècniques que ha d’incloure el PMU de Girona i que estan previstes en el document que redactarà l’empresa adjudicatària del pla.

A través d’aquest nou tram de carril bici de la ciutat, s’unirà els barris de Pont Major i Sant Narcís tot aprofitant les infraestructures existents, com l’espai de sota del viaducte del tren, entre els pilars. “Aquest nou eix de carril bici connectarà el pont de Pedret amb l’estació d’autobusos, on el carril bici s’unirà amb el tram previst al parc Central i amb el carril ja existent al passeig d’Olot i es crearà un gran eix viari per a bicicletes a la ciutat”, ha explicat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, que ha destacat també les connexions que se’n derivaran, com la intersecció amb Santa Eugènia en direcció cap a Salt.

A banda del tram per sota del viaducte del tren, s’ha estudiat també la viabilitat de crear nous espais de carril bici al carrer del Carme, a la carretera de Santa Eugènia, a l’avinguda de Lluís Pericot, al carrer del Migdia, al carrer d’Oviedo, a la carretera de Santa Coloma, a la Gran Via de Jaume I i a la rambla de Xavier Cugat. Els trams estudiats es corresponen amb els trams en els quals més es va interessar la ciutadania que va formar part de la fase de participació del PMU. “En les fases de participació ciutadana del Pla de Mobilitat Urbana hi va haver una gran demanda i un alt nombre de propostes per augmentar els carrils bici a la ciutat de Girona. La nostra voluntat és fer una aposta molt clara per la bicicleta en la mobilitat de la ciutat”, ha manifestat el regidor Joan Alcalà.