Joaquim Nadal veu el PSC «més a prop que mai d'un punt de ruptura»

L’exalcalde de Girona insta la direcció a solucionar el conflicte amb els tres dipustats díscols

Europa Press
24 de gener del 2014
Joaquim Nadal.
Joaquim Nadal. | Adrià Costa
Joaquim Nadal. Foto: Adrià Costa

L'exconseller socialista Joaquim Nadal ha advertit aquest dijous que el PSC es pot trencar si no se soluciona en conflicte obert amb els tres diputats díscols que van trencar la disciplina de vot al Parlament per donar suport a la cessió a la Generalitat de la competència per convocar un referèndum d'autodeterminació.

"O s'arregla, i jo ho voldria, o és veritat que estem més a prop que mai d'un punt de ruptura", ha afirmat durant la presentació a Barcelona del seu llibre “Testimoni de càrrec. Memòries polítiques d'un home clau del socialisme català” (Proa).

L'exlíder del grup parlamentari del PSC ha reconegut que no sap com hagués actuat si encara estigués al capdavant dels diputats socialistes: "No sé si seria capaç i tindria autoritat moral per mantenir el mateix principi d'autoritat".

Nadal ha advertit a l'actual direcció que les polèmiques internes no se solucionen "des de la submissió i la humiliació", tot i que ha reconegut que la situació és molt complicada. L'exalcalde de Girona ha criticat també la decisió de la direcció del PSC al Parlament d'arraconar els tres diputats díscols relegant-los a l'última fila dels socialistes al Parlament, al costat dels parlamentaris de C's.