José Sigfrido Juan Ferragut, nou comissari de la Policia Nacional espanyola a Girona

Fernández Díaz nomena cinc comissaris nous que «coneixen Catalunya»

Quico Sallés
21 de gener del 2014
El ministre amb els nous comissaris.
El ministre amb els nous comissaris. | QS/ND
El ministre amb els nous comissaris. Foto: QS/ND

Cinc nous comissaris per reforçar el “tradicional vincle entre Catalunya i el cos Nacional de Policia”. Així ha valorat el ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernàndez Díaz, els nous comandaments policials a Catalunya  en l'acte de la seva presa de possessió celebrat a la Delegació del govern espanyol a Catalunya.
 
Fernàndez Díaz ha nomenat com a cap de la prefectura de la comissari de Girona un vell conegut a la demarcació, José Sigfrido Juan Ferragut, que susbtitueix Emilio Monge, que s'ha jubilat després d'estar poc més d'un any al càrrec. Ferragut ocupava fins ara el càrrec de cap provincial d’operacions de Girona. És llicenciat en Dret i diplomat en Criminologia.

El ministre de l'Interior també ha nomenat cap de la prefectura provincial de Barcelona, el comissari principal Isidoro Hidalgo Hierro, amb 40 anys de servei a la demarcació; cap de la comissaria local de Cornellà del Llobregat, Manuel Hernàndez Blàquez; cap provincial d'Operacions de la comissari principal de Tarragona, Antonio Àlvarez València; i coordinador de Fronteres Terrestres a La Jonquera, el comissari Francisco Pamplona.

El ministre espanyol d'Interior ha posat en valor  l'experiència de tots ells en el camp de la informació i el seu coneixement de la realitat catalana perquè “formen part de la mateixa”. De fet, tots tenen una dilatada experiència en el sector informàtic, fronteres i operacions.