Els Pastorets de Girona fan gairebé el ple

En tres de les set representacions s’ha penjat el cartell de localitats exhaurides

Redacció GironaInfo.cat
09 de gener del 2014
Les set funcions d’Els Pastorets de Girona aquest Nadal han fregat el 100% d’ocupació i, de fet, durant tres dies s’ha penjat el cartell de localitats exhaurides. Un total de 3.906 persones han assistit a les representacions dels dies 25, 26, 28 i 29 de desembre i 1, 3 i 4 de gener al Teatre Municipal. Aquesta xifra representa una mitjana del 96% d’ocupació, un percentatge al qual no s’arribava des del Nadal del 2010-2011 (amb 3.909 espectadors). La temporada passada (2012-2013) el percentatge d’ocupació va ser del 88%, amb 3.581 espectadors, un percentatge que es va repetir l’any anterior (2011-2012) amb 3.603 espectadors.

“Amb la representació d’Els Pastorets es compleix un dels objectius que tenim com a Teatre Municipal, que és el d’obrir i acostar el teatre a nous públics i, per tant, d’apropar la cultura al màxim de gent possible i a través de diferents propostes. Les xifres d’ocupació d’aquesta obra demostren la bona resposta dels gironins i gironines davant de tot un clàssic consolidat a la programació del Teatre any rere any”, ha remarcat el director del Teatre Municipal, Jep Sánchez.

El director d’Els Pastorets de Girona, Joan Ribas, explica la remuntada en l’assistència de públic d’aquesta temporada per “la professionalització” de tot l’equip d’actors i tècnic i per “fer un tipus de Pastorets que enganxin a tothom, però sobretot a la gent gran”. “Aquest any hi han hagut molts fets que han ajudat a atraure més públic a les representacions, com ara la consolidació dels actors, actrius i de l’equip tècnic, que és pràcticament professional. Tenim algunes actrius reconegudes, com Cristina Arenas o Laura Ruhí, que donen categoria a l’obra. A més, les pròpies característiques del Teatre Municipal fan que aquests Pastorets siguin diferents de tots els altres”, ha destacat Ribas.

Ribas ha subratllat també que l’èxit de les representacions es deu a “l’esforç col·lectiu” del Grup Proscènim, que és l’encarregat de la producció d’Els Pastorets a Girona des de fa 33 anys. En total, formen part d’Els Pastorets 115 actors i actrius i una seixantena de persones rere l’escenari.