Girona estrena un web per informar sobre les noves zones verdes

El portal mostra les tarifes, la regulació especial i les àrees

Redacció Osona.com
27 de desembre del 2013
L’Ajuntament de Girona ha posat en funcionament un web especial destinat a informar sobre les noves zones verdes d’aparcament de la ciutat, que entraran en funcionament el proper 2 de gener del 2014 a les Pedreres i a l’àrea Güell-Devesa. A través d’aquest portal, es pot consultar la regulació especial per als usuaris residents als barris que tenen zona verda i per als residents a Girona, fora dels barris amb zona verda. “Recomanem a tots els veïns i veïnes de la ciutat que consultin quina regulació els pertoca a través del web, on trobaran un apartat en el qual podran introduir la matrícula del seu vehicle i veure quina tarifa els pertoca. Així mateix, els demanem que ens comuniquin qualsevol situació que creguin que cal modificar-se abans de l’entrada en servei de les zones verdes”, remarca el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

D’acord amb aquesta regulació, el resident a la zona verda és aquella persona que està empadronada dins la zona verda, que té un vehicle al seu nom o n’és el conductor habitual i que paga l’impost de vehicles de tracció mecànica a Girona. El vehicle ha de ser de més de dues rodes, amb un màxim de nou places i que no superi els sis metres de longitud i els 3.500 quilos de pes màxim autoritzat (PMA). Com a resident a Girona s’entén aquella persona que compleix els requisits anteriors i està empadronada a Girona però no en una de les zones verdes definides (Pedreres o Güell-Devesa).

La tarifa per als usuaris residents a les zones verdes és de 0’25 euros al dia, amb un màxim d’ús del servei de set dies correlatius i, per tant, 1’50 euros. La tarifa per als residents a Girona, però no a l’àrea de les zones verdes definides, és de 0’55 euros l’hora, amb un màxim d’estacionament de sis hores. Per als usuaris no residents a Girona, la tarifa serà de 1’05 euros l’hora, amb un màxim de dues hores.

El 2 de gener entraran en servei també les noves zones blaves de la ciutat, al carrer de Santa Eugènia i al carrer de Bonastruc de Porta, així com els nous parquímetres. Entre les noves prestacions que tindran aquests parquímetres, cal destacar el teclat alfanumèric capacitiu, que permetrà introduir la matrícula dels vehicles residents a la zona verda o a la ciutat; el lector de codi de barres, que permetrà llegir els codis impresos en els avisos de denúncia o en els tiquets impresos pels residents a les zones verdes, o el lector de targetes sense contacte. Durant el primer semestre del 2014 està previst que es puguin pagar les tarifes de zona blava i verda a través del telèfon mòbil.

Aneu al nou web