L’Ajuntament garanteix la continuïtat de Vivendes de Girona

El regidor Eduard Berloso esvaeix dubtes sobre la gestió diària de l'entitat responsable de la promoció d'habitatges de protecció oficial

Redacció Osona.com
23 de desembre del 2013
Davant les informacions aparegudes que qüestionen la viabilitat i el futur de la societat municipal Vivendes de Girona SA, el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Girona i responsable de l’organisme, Eduard Berloso, ha volgut aclarir i allunyar qualsevol “ombra de sospita que es vulgui estendre” sobre la gestió diària de l’entitat responsable de la promoció d'habitatges de protecció oficial.

En primer terme, Berloso ha volgut deixar clara “la plena transparència i el rigor amb què es gestionen els comptes de Vivendes de Girona” i ha criticat “la manca de responsabilitat i lleialtat institucional en l’intent de qüestionar-ho sembrant dubtes”. En aquest sentit, el regidor desmenteix que s’hagi rebut cap requeriment per part de la Sindicatura de Comptes en relació amb els balanços de l’entitat i recorda que el propòsit de Vivendes de Girona “és construir, adquirir o llogar habitatges per tal de cobrir les demandes socials”, motiu pel qual s’ha pres la decisió d’adquirir dos pisos per valor de 25.000 euros. “Posar en dubte el valor i la credibilitat d’un ens del qual se’n beneficien tants gironins en circumstàncies adverses no és rigorós ni just”, ha explicat el regidor.

En aquest sentit, els comptes de la societat municipal evidencien la solvència i continuïtat del projecte al preveure 70.000 euros de benefici en el tancament de l’exercici del 2013, provinents en gran part de l’estalvi generat per l’amortització d’una plaça de treball en un escenari on Vivendes de Girona ja no tenia activitat constructiva. “A partir d’aquesta reorganització, que en concepte de liquidació de contracte va suposar gran part dels 50.000 euros de pèrdues en l’exercici del 2012, estem en condicions de garantir l’activitat de Vivendes”, assenyala Berloso, que ha avançat que per l’exercici de l’any 2014 s’estalviaran també 40.000 euros a causa de donar de baixa el servei extern d’assessorament. Estalviant, així, en dos anys més de 100.000 euros.

Amb referència a la subvenció de la Generalitat de l’any 2010 per valor d’1 milió d’euros el regidor de Serveis Socials apel·la a la “responsabilitat de l’anterior equip en aquest assumpte” i recorda que les subvencions pendents en el moment d’assumir el govern de la ciutat eren més de 2 milions d’euros i que a partir de les diverses gestions “s’ha aconseguit reduir-les a menys de la meitat”. Finalment, respecte a la situació dels dipòsits bancaris, cal matisar que l’any 2012 es va iniciar l’amortització dels crèdits que van ser acordats fa temps, motiu pel qual actualment ja no es generen aquests ingressos addicionals.