Un jutge investiga Joaquim Nadal per presumpte malversació de fons públics

L’exconseller presidia el consell d'administració d'Incasòl, quan el 2006 va pagar una quantitat suposadament desproporcionada per uns terrenys a Santa Cristina d’Aro

Europa Press
17 de desembre del 2013
Joaquim Nadal.
Joaquim Nadal. | Adrià Costa
Joaquim Nadal. Foto: Adrià Costa

El jutjat d'Instrucció 25 de Barcelona investiga l'exconseller de la Generalitat Joaquim Nadal per presumptes irregularitats en una operació urbanística a Santa Cristina d'Aro, per part de l'Institut català del Sòl (Incasol) quan ell el presidia, segons han confirmat a Europa Press fonts pròximes a la investigació.

En concret, se l'investiga per un acord signat el 2006 entre l'Incasol, l'Ajuntament i un promotor, segons el qual l'empresa de la Generalitat va pagar 7,5 milions d'euros per uns terrenys, quantitat suposadament desproporcionada. A Nadal, llavors conseller de Política Territorial i Obres Públiques del Govern del tripartit i president del consell d'administració d'Incasol, se li atribueix el presumpte delicte de malversació de fons públics.

L'Incasol va adquirir uns terrenys a la vall de Solius a preu d'urbanitzable -per protegir la zona i que no es construís un polígon industrial- i després li va donar un ús mediambiental, amb un valor molt menor.

L'exconseller ha declarat aquest dilluns en la caserna de Travessera de Gràcia de la Guàrdia Civil en qualitat d'imputat policialment per ordre del jutjat d'instrucció.