El ple de Girona reclama al Govern una pregunta clara a la consulta

La moció s’aprova amb només els vots de cinc dels 25 regidors del consistori, els de la CUP i ICV-EUiA | CiU, PSC i el regidor no adscrit s’abstenen i el PP hi vota en contra

Redacció GironaInfo.cat
10 de desembre del 2013
El ple de l'Ajuntament de Girona, aquest dimarts.
El ple de l'Ajuntament de Girona, aquest dimarts. | CUP Girona
El ple de l'Ajuntament de Girona, aquest dimarts. Foto: CUP Girona

El ple municipal de Girona va aprovar aquest dilluns, 9 de desembre, la moció proposada per la CUP en què es reclama la convocatòria d'un referèndum durant el 2014 que pregunti clarament sobre la independència, ja sigui amb el permís de l'Estat espanyol o sense. La moció es fruit del Manifest del Gironès, impulsat per 51 regidors de diferents partits polítics, que es va presentar la setmana passada. Aquest document transversal del món municipal té l'objectiu d'exigir la celebració d'un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, "explícit" sobre la independència.

El text va ser aprovat només amb els vots de cinc dels 25 regidors del consistori, els de la CUP i ICV-EUiA. Els deu regidors de l’equip de govern (CiU), els set del PSC i l'exregidor popular Carles Palomares (actualment no adscrit) es van abstenir. Només els dos regidors del PP hi van votar en contra.

El regidor de la CUP, Carles Bonaventura, va ressaltar la necessitat que “des del món local es doni cobertura a les demandes del poble català i s'insti la Generalitat i a buscar els mecanismes necessaris per tal que es pugui exercir el dret d'autodeterminació, en el camí cap a la plena independència".