Territori millora la seguretat viària a la carretera entre Anglès i Bescanó

Les obres s'han adjudicat per un import d’1,6 MEUR, començaran a principis d’any i duraran vuit mesos | Els treballs consistiran en la formació de sobreamples i la millora de revolts i cruïlles

Redacció GironaInfo.cat
03 de desembre del 2013
Mapa de les obres
Mapa de les obres | Departament de Territori i Sostenibilitat
Mapa de les obres,a la N-141e, entre Anglés i Bescanó. Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’empresa pública Infraestructures.cat, ha adjudicat les obres de millora de la seguretat viària de l’N-141e entre Anglès i Bescanó, per un import d’1,6 MEUR. Aquests treballs, que tenen com a objectiu proporcionar als usuaris un recorregut més còmode i segur, començaran el gener vinent i tindran un termini d’execució de vuit mesos.

Les obres que s’han previst consistiran, principalment, en la formació de sobreamples i la millora de diversos revolts i encreuaments, alhora que també s’actuarà en un punt de la C-63. L’N-141e entre Anglès i Bescanó té una longitud d’uns 11,5 quilòmetres i registra trànsits d’entre 8.500 i 13.500 vehicles diaris.
 
En concret, les actuacions que s’executaran són:
 
- Formació de sobreamples en l’N-141e al tram entre Anglès i Bescanó, sempre que sigui possible i tot aprofitant l’espai existent. Aquesta sobreamplada s’aconseguirà mitjançant l’execució de noves cunetes transitables en substitució de les cunetes de terres existents i de bermes de formigó enrasades amb la calçada que permetin eliminar l’esglaó lateral. Així mateix, es desplaçarà la barrera de seguretat en cas que n’hi hagi per guanyar espai.

- Millora de la seguretat en el creuament de la via verda amb la carretera N-141e a l’entrada d’Anglès

- Regulació mitjançant semàfor en el creuament de la via verda amb la carretera C-63, al nucli urbà de les Planes d’Hostoles.

- Millora del traçat de dos revolts de la zona del Pou de Glaç, que inclou la formació d’una nova calçada amb vorals i carrils de major amplada.

- Millora dels peralts (pendent transversal) de tres revolts a la zona de la Pilastra

- Eliminació d’alguns accessos de la via verda a la carretera N-141e per evitar situacions de risc