Vic i Girona estrenyen lligams gràcies al desdoblament de l'Eix

Les dues ciutats col·laboren per fomentar la promoció turística | Inaugurada una exposició, en el marc del Mercat Medieval

Redacció Osona.com
29 de novembre del 2013
Coralí Cunyat i Anna Erra, regidores de Turisme de Girona i Vic han inagurat l'exposició. Foto: Ajuntament de Vic

La regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, i la tinent d’alcalde i regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vic, Anna Erra, han inaugurat aquest divendres, 29 de novembre, uns exposició que mostra els valors turístics de la ciutat de Girona, tals com la gastronomia, la Setmana Santa, Girona temps de flors o la Fira de Sant Narcís, entre d’altres. L’exposició es pot veure des d’aquesta setmana i fins al 15 de desembre a l’Oficina de Turisme de Vic, a la plaça del Pes. Durant aquests dies també s’han cedit marquesines d’autobusos a Girona per fer promoció de la ciutat de Vic.

La mostra s’ha inaugurat gràcies al marc d’un intercanvi promocional entre les dues ciutats. Vic va estar present a Girona per les Fires de Sant Narcís, i ara retornen la invitació amb la presència de la ciutat de Girona durant el Mercat Medieval.

El registre de consultes realitzades a les Oficines de Turisme de totes dues ciutats ha augmentat des de que fa prop d’un any es va desdoblar l’Eix Transversal. Concretament el 100% de Vic a Girona i a la inversa, de Girona a Vic, ha augmentat un 60%.

La regidora de Girona Coralí Cunyat es mostrava molt satisfeta per l’acord de col·laboració entre les dues ciutats, que de ben segur es  l’inici  d’una relació que “anirà molt més enllà”.

Vic ha endegat un seguit de contactes amb altres ciutats de cara a fer també intercanvis com el de Girona. És el cas de Manresa, tal com ha assegurat Anna Erra. També es proposaran en un futur a Olot i Lleida.