Una protesta titlla d'«antisocials» els pressupostos dels governs català i estatal

Unes 800 persones es manifesten pel centre de Girona

Redacció GironaInfo.cat
25 de novembre del 2013
Unes 800 persones es van manifestar aquest diumenge, 24 de novembre, pels carrers de Girona en contra de la reforma de les pensions i per uns pressupostos més socials. “Malgrat tot el que diguin l’economia gironina segueix convalescent de la indigestió de les polítiques neoliberals i injustes, per a la gran majoria de la ciutadania, que ens reclou en una crisi sense precedents”, expliquen des de CCOO Girona. “En un any hi ha 6.000 afiliats i afiliades menys a la Seguretat Social a Girona i més llars sense ingressos dels que ens podem permetre”, afegeixen.

Els manifestants consideren que, amb aquests pressupostos, set de cada 10 pensions quedaran per sota del salari mínim interprofessional. “Les pensions necessiten d’un esforç compartit, temporal i limitat de més ingressos fins que l’atur arribi al 14%, lluny del 24% actual”, apunten des del sindicat.

Els manifestants, tal com han expressat en un un manifest, consideren que els pressupostos dels governs de la Generalitat i de l’Estat són “els més antisocials des que va començar la crisi”. Creuen que els distints governs s’han “sotmès” als poders financers i continuen aplicant retallades “cada cop més agressives” contra les “classes populars”.

La protesta s’emmarca en el conjunt de mobilitzacions que la Confederació Europea de Sindicats (CES) ha convocat a tot Europa en contra de les polítiques antisocials.