Protecció Civil manté l'alerta per mala mar al litoral gironí

Les onades poden superar els 2,5 metres

Redacció Osona.com
25 de novembre del 2013
Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del Pla Inuncat davant de la previsió de mar de fons fins al dimecres a la costa del Baix Empordà, Alt Empordà i La Selva (Girona), amb onades que poden superar els 2,5 metres. Segons ha informat Protecció Civil, les onades més grans es poden produir a la zona del Cap de Creus i el Cap de Begur, i la previsió de mala mar a La Selva és fins al dimarts al migdia.

Per això, s’ha demanat extremar la precaució en les activitats recreatives i professionals al mar, no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge o que les onades trenquin amb força i respectar els tancaments d'accessos, a més d'allunyar-se d'espigons.

L'episodi de vent que actualment afecta les cotes altes del Pirineu remetrà amb el pas de les hores i, a partir del migdia, es restringirà al Pirineu. A l'Alt Empordà es podran registrar vents que superin el llindar dels 126 quilòmetres per hora durant aquest dilluns i dimarts; a les últimes hores s'han produït vents de 137 quilòmetres per hora a Portbou i de 97 a Espot.