Olot serà Vila Gegantera de les comarques gironines l'any 2014

Els actes coincidiran amb els 125 anys dels gegants i seran el cap de setmana del 31 de maig

NacióLaGarrotxa.cat
22 de novembre del 2013
Els gegants d'Olot en la seva última aparició, el ball de les espelmes del 2013. Foto: Martí Albesa

El ple de l’Ajuntament d'Olot va aprovar ahir sol·licitar el nomenament de la ciutat com a Vila Gegantera 2014. És un tràmit que calia seguir per tal que la Coordinadora de Colles Geganteres atorgui el nomenament a la ciutat d’Olot, coincidint amb el 125è aniversari dels Gegants d’Olot. Tots els grups van considerar-ho una bona iniciativa i van creure oportú fer una excepció a la normativa, que només permet als gegants sortir per Corpus i les Festes del Tura.

Ho faran el 31 de maig i l'1 de juny, data en què se celebraran els actes, que inclouran, entre d'altres, la visita de la majoria de colles de les comarques gironines. A més, el PSC va demanar que els actes fossin “de molta qualitat, d’acord amb el prestigi dels gegants d’Olot”.

Els gegants, visibles per a tothom?

Si bé tothom va estar d’acord amb el nomenament com a Vila Gegantera, va provocar més comentaris i divergències una proposta d’Esquerra Republicana de modificar el protocol de la faràndula olotina. Clara Casanovas va demanar que els gegants estiguin durant tot l’any a la vista del públic que ve a la ciutat (ara mateix el reglament diu que cal fer una sol·licitud escrita per veure’ls). Els altres grups van expressar que encara no tenen una opinió sòlida en aquest aspecte i, fins i tot, Josep Berga, de Convergència i Unió, va confessar que és una decisió difícil perquè dins el mateix grup hi ha opinions oposades i que caldrà debatre-ho.