L'acte central d'homenatge a Toni Lecha es farà a Girona

L’històric militant independentista va morir el 20 de juny

Redacció GironaInfo.cat
04 de desembre del 2013
El primer acte i acte central d'homenatge al desaparegut Toni Lecha es realitzarà el 13 de desembre a Girona, a les vuit del vespre a la Sala La Planeta (passeig Canalejas 6). S'hi realitzaran parlaments i actuacions musicals a càrrec de Titot i Marcel Casellas, La Marta Rius i Yacine & The Oriental Groove.

El mateix dia a dos quarts de deu del vespre es durà a terme la inauguració de l'Espai "Toni Lecha i Berges", al Casal Independentista El Forn (plaça St. Pere 5), així com el descobriment de la placa commemorativa en record d'aquest lluitador, parlaments i brindis amb pica-pica.

El dijous 19 de desembre es realitzarà una taula rodona a Barcelona amb el títol "Des de l’esquerra, construïm la independència", a les vuit del vespre al Centre Social de Sants (carrer Olzinelles 30), que comptarà amb la intervenció de persones pròximes a l'activitat d'aquest militant comunista desaparegut. Hi intervindran Frederic Prieto, alcalde de Cornellà de Llobregat (1979-1985), Manuel Delgado, professor de la UB i militant del PCC-EUiA, Alfred Bienzobas, sindicalista i coordinador de Treballadors/es per la Independència (ANC) i Xavi Oca, professor i militant de la CUP i l’MDT.

Aquests actes estan organitzats per la Comissió "Homenatge Nacional a Toni Lecha", amb el suport d'Arran, Casal Independentista El Forn, la CUP, Centre Social de Sants, COS, La Planeta, MDT i Treballadors/es per la Independència (ANC).

Comiat d'un lluitador incansable

Toni Lecha, històric militant independentista i militant de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Girona, del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) i de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), va morir el passat 20 de juny.

Cartell de l’acte