CiU aprova els pressupostos de Girona per al 2014 gràcies a l'abstenció de PSC i PP

ICV i la CUP hi voten en contra i el regidor no adscrit dóna suport a l'equip de govern en l'aprovació inicial dels comptes, que pugen 101 milions d’euros

per ACN, 19 de novembre de 2013 a les 12:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les abstencions dels regidors del PSC i el PP han permès tirar endavant inicialment el pressupost de l'Ajuntament de Girona per al 2014. Uns comptes que a grans trets pugen a 101 milions d'euros (MEUR) i incrementen les partides destinades a ocupació i a serveis socials. ICV i la CUP hi han votat en contra i el regidor no adscrit ha donat suport a l'equip de govern. Les crítiques de l'oposició s'han centrat en la manca de diàleg per part de CiU a l'hora d'elaborar el pressupost i en el fet que al barri de Sant Narcís, un dels més afectats pel TAV, només s'hi facin les obres de reposició. L'alcalde, Carles Puigdemont, assegura que aquests són "els millors pressupostos" tenint en compte la crisi actual.

El pressupost de l'Ajuntament de Girona per al 2014, que l'equip de govern ha portat al ple en minoria, puja a 101.285.090 euros. A grans trets, suposa un increment respecte els 98,5 MEUR d'aquest any (tot i que l'aportació de l'Estat es redueix) i prioritza les polítiques d'ocupació i serveis socials, com un dels eixos per sortir de la crisi. Cadascuna d'aquestes àrees s'incrementen, respectivament, un 23 i un 24%.


Pel què fa al capítol d'inversions, els comptes preveuen obres per valor de 6,2 MEUR. Bona part d'aquesta partida se l'emporten les reposicions dels carrers Bisbe Sivilla i la plaça Montserrat. Precisament, aquests àmbits del barri de Sant Narcís es troben dins l'anomenada “zona zero” del TAV, i l'Ajuntament ha decidit assumir-ne les obres després de la negativa de Foment a fer-se càrrec dels treballs.

Més informació

 

Participació