El temporal deixa més de 150 litres a Girona

Les pluges a la comarca remeten i donaran pas a una nova baixada de temperatures

Redacció GironaInfo.cat
19 de novembre del 2013
El riu Fluvià, al seu pas per Vilert
El riu Fluvià, al seu pas per Vilert | ACA
El riu Fluvià, al seu pas per Vilert. Foto: ACA / @aigua_cat

La llevantada del novembre de 2013 serà de les que recordaran. Fins ara, sortosament, la gran quantitat de pluja no ha provocat danys a Girona, ja que ha estat una precipitació més persistent que insistent.

Els cabals dels rius i les rieres han experimentat una gran crescuda, i Protecció Civil demana que s’evitin les lleres, tot i que no hi ha previst que hi hagi cap desbordament. A hores d’ara, els cabals ja van retornant a la normalitat. Un dels rius que va patir una crescuda més accentuada del cabal va ser el Fluvià, que aigües avall d’Esponella va arribar a registrar 183 litres/segon.

El temporal, que va començar a afectar la comarca el dissabte el vespre, ha deixat més de 150 litres acumulats a Girona, en concret, 154. Celrà tampoc s’ha quedat enrere, amb 147 litres. A Cassà de la Selva s’han registrat 130 litres.

En les properes hores encara pot ploure, tot i que amb menys intensitat, però progressivament el vent del nord anirà escombrant les restes de precipitacions. Tot plegat donarà pas a uns dies de fred -especialment a la nit- però més aviat secs. A la muntanya, mentrestant, els gruixos de neu superen àmpliament el mig metre i tot fa pensar que enguany la temporada d'esquí podrà començar al pont de la Puríssima o, fins i tot, abans.

Més informació, des del web de la Generalitat