Sant Hilari Sacalm i Arbúcies viuen un cap de setmana de bolets

Els dos certàmens proposaven una visita conjunta al Montseny i les Guilleries

Redacció
21 d'octubre del 2013
Fira del Bolet i de la Micologia de Sant Hilari Sacalm.
Fira del Bolet i de la Micologia de Sant Hilari Sacalm. | Jose Manuel Gutiérrez
Fira del Bolet i de la Micologia de Sant Hilari Sacalm. Foto: Jose Manuel Gutiérrez

Un total de 3.500 persones van visitar la 12a Fira de la Micologia i el Bolet, celebrada a Sant Hilari Sacalm el cap de setmana passat, segons dades de l’Oficina de Turisme Municipal. El 75% dels visitants provenien de Barcelona; els visitants procedents d’altres punts de les comarques gironines van representar el 9%; els de Tarragona, el 2,6%; i els d’Osona, el 2,1%. Un 1,7% de visitants eren estrangers, mentre que el 8,6% de les persones que van acudir a l’Oficina de Turisme eren hilariencs.

L’alcalde, Albert Santaugini, ha valorat molt positivament les dades, que representen un increment del 16,6% respecte de l’edició de l’any passat. “Ha vingut més gent que l’any passat i això no fa més que confirmar que la Fira de la Micologia i el Bolet és un certamen plenament consolidat”, ha assenyalat. 

Les activitats que van despertar un major interès per part dels visitants van ser la demostració de cuina a càrrec de tres joves cuiners locals, Miquel Villacrosa, Carles Ripoll i Robert Masó; els tastets de la cuina dels bolets i les visites guiades pels boscos de les Guilleries.

Trobada i concurs de bolets a Arbúcies

Enguany la Fira de la Micologia i el Bolet de Sant Hilari coincidia en dates amb la Fira de Tardor i el Bolet d’Arbúcies. Arran d’això, ambdós municipis van unir esforços per promocionar-se conjuntament, alhora que van dissenyar activitats complementàries amb l’objectiu de fer l’oferta més atractiva per al visitant.

Un quit de boletaire, un tast de bolets i una copa de cava és el que es van endur tots aquells que van voler descobrir els secrets dels bolets al Montseny amb l'activitat "Anem a descobrir bolets", que va donar el tret de sortida del certamen.

Per als amants de la micologia, la Fira de Tardor i del Bolet també va preparar la Gran Trobada de boletaires i el XXI Concurs de boletaires, un tast de bolets del Montseny i un taller de botifarra amb bolets; activitats per a experts i aficionats, per degustar en família o en parella el gust més propi de la tardor.

La fira d’Arbúcies d’enguany tenia un al·licient especial per als entusiastes de la fotografia, amb un taller de fotografia de bolets a la Vall d'Arbúcies i la trobada Instagram Your City, que es va iniciar el dissabte al matí al Museu Etnològic del Montseny La Gabella amb els hashtags #InstaArbúcies i #InstaMontseny.

I a més a més, castanyada popular, ruta de tapes, marxa nocturna, taller de panellets i de cakepops, fira i mostra d'artesania i demostració de comerç tradicional, entre d’altre propostes.

Programa d’actes de la fira de Sant Hilari

Programa d’actes de la fira d’Arbúcies