Sant Hilari Sacalm celebra una festa major carregada d'activitats

La baixada de carretons, Brams i el Mag Lari, atractius de la programació | El doctor Arimany farà el pregó

Redacció Osona.com
29 d'agost del 2013
Sant Hilari Sacalm es prepara per viure, a partir d’aquest dijous, 29 d’agost, la festa major 2013, que arriba carregada d’activitats i amb la baixada de carretons, que compleix 32 edicions i és la més antiga de Catalunya, com un dels actes més espectaculars i concorreguts.

El pregó que pronunciarà el doctor especialista en dermatologia Josep Arimany, impulsor de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i, en l’actualitat, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, obrirà la gresca, el dijous, 29 d’agost, a la Cooperativa. A la nit, a partir de les 23:00 hores, el tradicional correfoc de la colla de diables local Guillables recorrerà els carrers del centre de la vila.

La baixada de carretons se celebrarà el dissabte 31 d’agost, a partir de les 17:30 hores. Els vehicles sortiran del pla de les Arenes, a l’antiga carretera de Vic, i cobriran un recorregut ple de corbes i emocions fins a arribar a la plaça Gravalosa. Un cop acabada la prova, se celebrarà el ball de l’aigua a la plaça Moragues, amb música del dj Eduard.

Un dia abans, divendres 30, a les 16:00 hores, es disputaran els Dirty Games 2014 (la segona edició de la Gimkana Marrana), una competició que posarà a prova la perícia dels participants. El fang i l’aigua seran els protagonistes d’aquesta activitat, en la qual només hi poden participar els majors de 18 anys. La cita serà a la plaça Guilleries.

BRRQS

Les nits de festa major, l’activitat es concentrarà a la zona esportiva, on s’hi celebren les Barraques (BRRQS), amb música per a tots els gustos. Obriran foc, dijous, a partir de la mitjanit, un tria de bandes locals: Doomination, República Rumbera, Gwurando New Project i els també discjòqueis de casa Victorh Dj i Gerard Expósito.

Les nits de música seguiran, divendres, amb Brams, Skàndol Públic i Dj Edward-X, i dissabte serà el torn de Pirat’s Sound Sistema i l’orquestra de versions Girasol, i tancarà la nit el Dj Marsal Ventura.

Per als més petits

La programació es completarà amb un seguit d’activitats i actuacions pensades per a gaudir en família, com són els cercaviles amb capgrossos i gegants que divendres i dissabte al matí recorreran els carrers del poble (ambdós previstos per a les 11:30 hores); l’actuació del pallasso DuDu (divendres, en finalitzar la cercavila) o l’espectacle infantil de Desastrussus Circus (dissabte, a les 12:30, a la plaça Porxada) completen la programació. Així mateix, diumenge, a les 12:00 hores, a la plaça Moragues, hi haurà el ball de l’escuma, amb la música de 3/4 de Quinze.

L’actuació del Mag Lari al Teatre Catalunya (diumenge, 19:00 hores) i el ball amb l’Orquestra Gerunda (pavelló d’esports, 22:30), tancaran una festa amb una densa programació, pensada per a petits i grans. Els dissabte 31 d’agost i el diumenge 1 de setembre, a la plaça Gravalosa, se celebrarà la Fira de Mostres de Tradicions Catalanes.
 

Consulteu la programació