Decreten alerta del Pla Inuncat per fortes tempestes

Aquesta tarda, les precipitacions poden afectar les comarques de la Catalunya Central, Pirineu i Prepirineu de Girona, el Vallès Oriental i la Selva

Redacció
19 d'agost del 2013
Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen precipitacions que poden ser intenses, aquesta tarda, a les comarques de la Catalunya Central, Pirineu i Prepirineu de Girona, el Vallès Oriental i la Selva
 
Segons el SMC, a partir de les 14 h d’avui i fins a les 20 h es preveuen ruixats que aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra a les comarques de la Catalunya Centra i oest de Girona. L’avís per intensitat de pluja preveu que poden caure més de 20 l/m2 en 30 minuts.
 
Es recomana que la ciutadania prengui les mesures d’autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals. També es demana precaució a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d’aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l’acumulació d’aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació.

Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions
 
Des de Protecció Civil també es recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.