Convoquen un Cagaburro per elegir el Botifler de l'Any

L'activitat festiva és diumenge a Bordils, organitzada per la CUP

Redacció
14 d'agost del 2013
El burro decidirà.
El burro decidirà. | Agència.
El burro decidirà. Foto: Agència.

La CUP de Bordils (El Gironès) organitzarà un Cagaburro per escollir El Botifler de l'Any, tot parodiant l'elecció del "català de l'any" promoguda per diversos mitjans de comunicació catalans.

L'activitat, que tindrà lloc el proper diumenge dia 18 a les 11 del matí a la Plaça del Poble, és l'aportació de la CUP a la Festa Major d'enguany. Segons la CUP de Bordils, aquesta versió de Cagaburro "vol ser una activitat lúdica però, alhora, també volem que serveixi per denunciar públicament tota una sèrie de polítics,  empresaris, mitjans de comunicació, esportistes... que s'han significat públicament pel seu espanyolisme. Però sobretot volem denunciar aquells que s'autodefineixen com a catalanistes però que, en aquests moments clau de la nostra història, es dediquen a posar pals a les rodes perquè el procès independentista no avanci".

Segons la formació independentista, el fet que siguin "les defecacions d'un burro català les qui escullin El Botifler de l'Any, dóna una càrrega simbòlica alhora que divertida a l'acte".

El Cagaburro és una mena d'entreteniment indígena català -inventat sembla que fa poc temps- i que consisteix en engegar un o més ases en un espai prèviament quadriculat. A partir d'aquí, les parcel·les en què les bèsties deixen anar les seves primeres defecacions són les guanyadores. Fins ara, sempre s'havia celebrat com a sorteig, en què el públic comprava paperetes numerades que corresponien a cada parcel·la.

En aquesta variant política del Cagaburro, cada parcel·la està assignada a un personatge, majoritàriament polítics, empresaris, esportistes i periodistes.