La CUP lamenta el nomenament de Nadal per liderar el dret a decidir

El protagonisme de les entitats en el pacte gironí hauria de passar per davant de la tria unilateral de l'exlíder socialista, segons la CUP

Redacció
30 de juliol del 2013
Joaquim Nadal.
Joaquim Nadal. | Adrià Costa
Joaquim Nadal. Foto: Adrià Costa.

La CUP s'ha posicionat al voltant de la proposta d'impulsar un pacte gironí pel dret a decidir que ha anunciat aquest matí l'alcalde de Girona Carles Puigdemont. La formació, que fa algunes setmanes ja va traslladar a Puigdemont la idea de promoure un ens d'aquest tipus, ha valorat positivament que l'equip de govern s'hagi avingut a tirar endavant la iniciativa i ha anunciat la seva intenció d'adherir-s'hi. La formació ha ressaltat "la necessitat de l'autoorganització i la mobilització popular en el procés cap a la independència".

D'altra banda, la CUP ha remarcat la importància que sigui el teixit associatiu i la mateixa ciutadania qui lideri aquest espai des del primer moment, i ha reclamat als partits i representants polítics que vulguin participar-hi que es mantinguin en un segon pla, "acompanyant el procés, però sense monopolitzar-lo". En aquest sentit, la formació ha qüestionat la decisió unilateral de cedir a Joaquim Nadal la presència de l'ens abans que es creï, i ha lamentat que amb aquesta aposta s'hagi perdut l'oportunitat de reconèixer entitats i persones que fa anys que treballen a la ciutat per exercir el dret a decidir oferint-los aquest paper de dinamització.