Coca per a tots

Les pastisseries calculen que vendran més d'un milió i mig de coques de Sant Joan

Redacció
20 de juny del 2013
Coca de Sant Joan.
Coca de Sant Joan. | Adrià Costa
Una coca de Sant Joan. Foto: Adrià Costa.

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu vendre a Barcelona i comarques unes 900.000 coques de Sant Joan durant la revetlla del proper dia 23 de juny, i es calcula que arreu de Catalunya se'n vendran unes 1.600.000. Aquestes xifres assenyalen un manteniment de les vendes, tot i que es preveu que els consumidors compraran peces més petites i les triaran més variades, com està succeint en les darreres Diades.

La coca preferida pels consumidors continua sent la clàssica de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la coca de llardons de full i la de pinyons farcida de crema. També les segueixen amb èxit les coques amb diferents farciments, com el cabell d’àngel, tant de full com de brioix, i també les més originals que cada vegada tenen més demanda, amb farciments variats com la xocolata, la nata o les fruites naturals. El gremi també calcula que una família de quatre persones es gastarà entre 16 i 30 euros en la compra de les coques.

"La revetlla de Sant Joan és una diada molt arrelada que reuneix famílies i grups d’amics, i la coca mai no falta a la taula, és una tradició molt popular que segueix ben vigent", exposa el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Joan Turull.