Ciutadans declara la guerra als ajuntaments sobirans fiscalment

La formació unionista denuncia a la Hisenda espanyola els consistoris que s'han declarat "insubmisos fiscals"

Redacció
17 de juny del 2013
Adrià Costa
Adrià Costa | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

Nou front al contenciós contra el sobiranisme simbòlic. La formació unionista Ciutadans ha presentat aquest matí un escrit a la Delegació de l'Agència Tributària a Catalunya contra els consistoris que s'han declarat insubmisos fiscals com ara Ripoll, Gallifa o Alella.

El secretari general, Matías Alonso, ha afirmat en presentar la denúncia que “no demanem la lluna, només que es compleixi la llei per part de l'administració pública perquè ingressi els impostos on correspon”. C's exigeix així a l'administració tributària que “vigili, faci un seguiment i actuï en conseqüència” davant “faltes administratives i fins i tot possibles delictes de prevaricació i de frau a la Hisenda pública” per part d'alguns ajuntaments.

En el seu escrit C's demana "igualtat davant la llei als càrrecs públics" perquè Hisenda “obre expedient i sanciona directament si es tracta d'una empresa o d’un ciutadà”. "Els ajuntaments no paguen impostos, liquiden impostos recaptats als ciutadans i no poden confiscar-los i dirigir-los on els sembli”, ha sentenciat.